ce procedura aplic?

Buna ziua,

In luna mai am depus un proiect pt finantare nerambursabila din fonduri publice judetene pt activitati nonprofit. La data respectiva era in vigoare OUG 34/2006 astfel ca bugetul s-a construit respectand aceasta lege. Proiectul s-a calificat pentru finantare iar contractul s-a semnat in iunie, dar pe legea noua, 98/2006.
La construirea bugetului pentru proiect, pentru fiecare reper, am cerut oferte(minim 3) si am aplicat criteriul "pretul cel mai scazut". Acum, pentru fiecare dintre cele cam 100 de repere din buget (papetarie, inchirieri diverse, cazare etc)trebuie sa ma folosesc de SEAP/Catalog. Dar ce garantie am eu ca in catalog sunt produsele de calitatea de care am eu nevoie? Si ce fac daca pretul obtinut de noi in cererile de oferta anterioare este mai mic decat ce gasesc in catalog? Dar daca nu gasesc in catalog produsul / serviciul pe care il caut, ce procedura aplic?(imi cer scuze dar nu am experienta in domeniu iar timpul ne preseaza extrem de tare).
Multumesc!

Achizitie directa

Se poate achizitiona direct daca se incadreaza in pragurile valorice din
Art. 7 lit 5
Autoritatea contractantă are dreptul de a achiziţiona direct produse sau servicii în cazul în
care valoarea estimată a achiziţiei, fără TVA, este mai mică decât 132.519 lei, respectiv lucrări, în
cazul în care valoarea estimată a achiziţiei, fără TVA, este mai mică decât 441.730 lei.

Conform Art 43 lit 3 din normele metodologice
În cazul în care autoritatea contractantă nu identifică în cadrul catalogului electronic produsul, serviciul sau lucrarea care îi poate satisface necesitatea sau constată că preţul postat de operatorii economici pentru obiectul achiziţiei este mai mare decât preţul pieţei sau din motive tehnice imputabile SEAP nu este posibil accesul la catalogul electronic, atunci autoritatea contractantă poate realiza achiziţia de la orice operator economic, elaborând în acest sens o notă justificativă.

Concluzie:
Daca se incadreaza in pragurile valorice ale cuparari directe, puteti acizitiona direct produsele respective.
O alta solutie ar fi sa solicitati de la operatori economici sa publice pe SEAP categoriile de produse cu niste caracteristici pe care alti nu au si ati specificat in proiect si apare in referatul de necesitate.

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri