Consultare sau anunt publicitate?

Buna ziua,

Va rog frumos, daca ma poate lamuri cineva:
Care este diferenta dintre "Consultarea pietei" si "anunturi publicitare"?
Eu le vad ca ar avea acelasi scop: operatorii economici sa prezinte oferte pentru ceea ce vrea AC. Si totusi ...

Consultarea pietei are rolul

Consultarea pietei are rolul de a furniza autoritatii contractante"potențiale soluții tehnice, financiare sau contractuale pentru satisfacerea nevoii autorității contractante, precum și aspecte legate de strategia de contractare, inclusiv divizare pe loturi sau posibilitatea solicitării de oferte alternative".
Nu exista notiunea de "anunturi publicitare" reglementata de legislatia achizitiilor in vigoare.

Pentru a crea conditiile

Pentru a crea conditiile transparentei privind achizitiile directe este bine a utiliza Publicitate-Anunturi. Totodata, adaugand in cadrul Anuntului publicitar obligativitatea operatorului economic ca, in cazul in care este desemnat castigator, acesta sa posteze in Catalogul de produse/servicii/lucrari denumirea si descrierea achizitiei, codul CPV si valoarea fara TVA a achizitiei in vederea atribuirii prin intermediul Catalogului, va ajuta in a evita nepublicarea notificarii in SEAP in cazul in care achizitia are valoarea egala sau mai mare de 13.000 lei fara TVA.

consultarea pietei

se poate initia un proces de consultarea a pietei doar pe aspecte de pret, cu scopul stabilirii valorii estimate a achizitiei?

Evident ca da.

Evident ca da.

multumesc

multumesc

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri