Valoare estimata

Buna ziua,

In cazul in care in decursul unui an, am de achizitionat mai multe servicii de proiectare pentru diverse investitii, cum se socoteste valoarea estimata? Ex.: in cazul in care am de achizitionat 2 servicii de proiectare tehnica pentru doua proiecte diferite unde unul este de 73.000 lei, iar celalalt este de 80.000 lei, se va lua cumulata valoarea celor doua servicii sau separata, avand in vedere faptul ca, sunt doua proiecte distincte? Dupa parerea mea se va lua separat, fiind vorba de proiecte diferite, dar am auzit mai multe pareri si m-a dat peste cap...

Salut,Avand in vedere ca

Salut,
Avand in vedere ca sunt doua servicii de proiectare, valoarea estimata a acestora este valoarea lor insumata. Sfatul meu este , procedura simplificata pt servicii de proiectare, contract sau acord cadru prin procedura simplificata cu reluarea competitiei la reofertarea fiecarui proiect in parte. Simplu :)
In felul asta nu te poate acuza nimeni ca divizezi un contract de achizitie publica in parti mai mici pentru a te incadra in sub praguri .De ce sa desfasori doua proceduri cand poti desfasura o singura procedura?
Inca o idee directoare, asa pt viitor. In Paap ai estimat valorile serviciilor, lucrarilor si produselor aferente si necesare de achizitionat. Luam de exemplu birotica papetarie, valoare estimata 400000 pe an. Valoarea totala este estimata prin cumularea referatelor de necesitate ale directiilor. Ce faci ? Cumperi cate putin prin achizitie directa ? Desigur ca nu decat daca chiar ai de gand sa dai note explicative.

salve

(4) În aplicarea art. 11 alin. (2) din Lege, pentru contractele de lucrări aferente obiectivelor de
investiţii publice noi sau a lucrărilor de intervenţie asupra celor existente, autoritatea contractantă
alege procedura de atribuire în funcţie de următoarele considerente, cu condiţia ca respectivele
investiţii să nu facă parte dintr-un proiect sau dintr-o strategie de dezvoltare integrată la nivel
naţional, regional, sau local:
a) valoarea estimată a contractului având ca obiect prestarea serviciilor de elaborare a studiului de
fezabilitate pentru fiecare obiectiv de investiţii în parte, dacă contractul prevede o clauză privind
cedarea drepturilor patrimoniale de autor;
b) valoarea estimată a contractului având ca obiect prestarea serviciilor de proiectare tehnică şi
asistenţă din partea proiectantului pentru fiecare obiectiv de investiţii în parte, cumulată cu cea a
lucrărilor aferente obiectivului de investiţii, indiferent dacă acestea fac obiectul aceluiaşi contract
sau se atribuie contracte diferite;
c) valoarea estimată a contractului având ca obiect prestarea serviciilor de dirigenţie de şantier
pentru fiecare obiectiv de investiţii în parte.

deci raspunsul este ca nu se cumuleaza pe cpv dar daca stii valoarea investitiei si proiectarea va urma aceeasi procedura (PS sau LD ) .... Daca adunate PROIECTAREA cu LUCRARILE sunt sub 441 mii lei e in continuare AD ......

Acum intrebare : daca nu am SF si nu stiu val investitiei cum licitez PT ??? AD sau cumulez cu ce ca sa fac PS ????

Bună dimineaţa!

Am avut în derulare o AD pentru servicii de proiectare. În cazul meu PT+ lucrări...estimate de mine nu depăşesc 441.700 lei. Am căutat să estimez valoarea lucrărilor, deoarece primisem o sumă exactă în care trebuia să mă încadrez cu proiectarea şi execuţia (sub AD). Am căutat pe SEAP să văd cam cât m-ar ajunge lucrările respective ... Am discutat şi cu alţi proiectanţi cu care am colaborat în trecut şi care m-au îndrumat de am reuşit să estimez cumva valoarea execuţiei, iar din standardele de cost am văzut cam cât ar veni proiectarea. Am intrat pe SEAP şi am solicitat oferte tuturor celor pe care i-am găsit acolo pentru serviciile de proiectare. Mi-am luat în calcul şi posibilitatea să primesc nişte obiecţii din partea proiectanţilor, dar mi-am asumat. Am o ofertă care este sub preţul estimat de mine.
Dacă făceam SF se duceau destul de mulţi bani pentru documentaţii...prin urmare diminuam valoarea destinată lucrării (şi aşa destul de mică).

Şi ca să răspund la

Şi ca să răspund la întrebarea ta, Lukas, eu aş cumula ... în măsura în care se poate estima (având în vedere că nu am SF). Nu am găsit în lege situaţia PT fără SF. Pentru că firesc ar fi să se facă SF şi abia apoi PT. Am şi eu o întrebare...cu DALI pot scoate la licitaţie o lucrare? Fără să mai fie nevoie să fac PT?

Buna ziua. Alin. 4 incepe

Buna ziua. Alin. 4 incepe asa: " pentru contractele de lucrări " AC alege procedura de atribuire ..., eu asa inteleg, ca doar in cazul, in faza atribuirii contractelor de lucrari, si nu a contractelor de servicii de proiectare, se aduna valoarea serviciului de proiectare cu VE a lucrarii (ce am din proiect). Poate nu interpretez eu bine, dar daca servuciul de proiectare PT nu se atribuie impreuna cu executia, nu imi este clar de ce sa fac PS si nu AD pt proiectare PT daca poate la anul vom avea bani pentru executie?

eu inteleg ca pot face o

eu inteleg ca pot face o achizitie directa pentru SF si PT pe achizitie directa iar apoi Procedura simplificata pentru executie, poate colegi cu experienta mai multa ne pot ajuta mai mult cu lamuriri.

Kanam

Păi eu înţeleg altfel. Dacă vrei să atribui o lucrare, ai nevoie de o doc tehnică, SF sau PT. De aici porneşte achiziţia de servicii de proiectare. Aşadar citeşte TOT articolul 17 alin 4 din HG.
(4) In aplicarea art. 11 alin. (2) din Lege, pentru contractele de lucrari aferente obiectivelor de investitii publice noi sau a lucrarilor de interventie asupra celor existente, autoritatea contractanta alege procedura de atribuire in functie de urmatoarele considerente, cu conditia ca respectivele investitii sa nu faca parte dintr-un proiect sau dintr-o strategie de dezvoltare integrata la nivel national, regional, sau local:
a) valoarea estimata a contractului avand ca obiect prestarea serviciilor de elaborare a studiului de fezabilitate pentru fiecare obiectiv de investitii in parte, daca contractul prevede o clauza privind cedarea drepturilor patrimoniale de autor;
b) valoarea estimata a contractului avand ca obiect prestarea serviciilor de proiectare tehnica si asistenta din partea proiectantului pentru fiecare obiectiv de investitii in parte, cumulata cu cea a lucrarilor aferente obiectivului de investitii, indiferent daca acestea fac obiectul aceluiasi contract sau se atribuie contracte diferite;
c) valoarea estimata a contractului avand ca obiect prestarea serviciilor de dirigentie de santier pentru fiecare obiectiv de investitii in parte

la ora actuala am un SF

la ora actuala am un SF pentru o lucrare (servicii de SF achizitionate pe achizitie directa(anunt de publicitate) pe OUG34), acum logic este sa achizitionez servicii de Proiectare in baza SF, aici nu mai inteleg, am citit articolul pana nu il mai inteleg :),
- avand valoarea estimata a lucrarii conform SF.....X...lei, acum fac o Procedura simplificata pentru achizitia de servicii de proiectare? si apoi o alta procedura simplificata pentru executia lucrarii?
- sau, in urma SF, pot achizitiona pe achizitie directa PT ...rezulta devizul o valoare de executie exemplu.:440.500 lei executia o adun cu valoarea proiectului exemplu:3000 lei = total 443500 PT+EXECUTIE...si fac o procedura simplificata doar pentru executie,
- sau in urma SF , fac o procedura simplificata proiectare+executie la pachet?

Prevederile art. 17 alin (4)

Prevederile art. 17 alin (4) din H.G. 395/2016, stabilesc reguli clare de calcul a valorii estimate în cazul investiţiilor care nu fac parte dintr-un proiect sau dintr-o strategie de dezvoltare integrată la nivel naţional, regional sau local, unitatea de referinţă în acest caz fiind fiecare obiectiv de investiţii în parte.
Din formularea articolului de lege mai sus precizat, rezultă că, în vederea alegerii procedurii de atribuire, în cazul obiectivelor de investiţii publice, autoritatea contractantă are obligaţia de a cumula valoarea estimată a serviciilor de proiectare cu valoarea estimată a lucrărilor aferente obiectivului de investiţii.
Aşadar, autoritatea contractantă are dreptul de a achiziţiona direct servicii de proiectare, în condiţiile art. 7 alin (5) din Legea nr. 98/2016, numai în măsura în care valoarea estimată a respectivelor servicii de proiectare, cumulată cu valoarea estimată a lucrărilor aferente obiectivului de investiţii este mai mică decât pragul de 441.730 lei.

În cazul în care valoarea PT+lucrări este mai mica decât 441.730 lei, ori faci 2 AD, una pentru proiectare şi una pentru lucrări, sau o singură AD pe PT + lucrări.
În cazul în care valoarea cumulată SF+ lucrări este mai mare decât 441.730 lei, ori faci 2 proceduri una pentru PT şi una pentru lucrări, ori faci o singură procedură PT + lucrări.
Cam aşa cred că se face. Altfel nu văd cum.

Aş dori să mă ajtaţi cu un sfat

Sper să nu mă complic, dar nu ştiu cum să mai privesc corect lucrurile.
În 2014 s-a făcut un PT cu o anumită valoare. PT ul s-a predat cu verificare, avize etc. Contractul de proiectare fiind finalizat în 2014. Din lipsa banilor nu s-a făcut lucrarea. Acum, în 2016, sunt bani. Problema este că PT trebuie actualizat cu TVA ul de 20 % din 24%.
Valoarea unor astfel de servicii e destul de mică. Fac AD pentru actualizare deviz cu acelaşi proiectant sau fac negociere fără publicare pentru 5 lei cât o costa acea actualizare a devizului general cu acelaşi proiectant...evident?
Valoarea lucrărilor depăşeşte valoarea AD.

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri