DUAE - Cifră de afaceri medie anuală

In Fisa de date a achizitiei se solicita:

“Se va solicita prezentarea mediei cifrei de afaceri globale in ultimii 3 ani, respectiv pentru anii 2013, 2014 si 2015 care sa fie cel putin egala cu valoarea estimata a lotului ofertat.”

La “Modalitatea de indeplinire” se solicita: Completare DUAE, etc.

Avand in vedere faptul ca in DUAE pus la dispozitie in cadrul documentatiei de atribuire, la B: Capacitatea economică și financiară, Cifră de afaceri medie anuală, se solicita:
“Cifra sa de afaceri medie anuală pentru numărul de ani impus în anunțul relevant, în documentele achiziției sau în DEAU, este după cum urmează:
Anul …. Suma in cauza … moneda;
Anul …. Suma in cauza … moneda;
Anul …. Suma in cauza … moneda..."

Cum anume se va completa DUAE? Ce sume vor trebui prezentate? Se va prezenta pentru fiecare an in parte cifra globala de afaceri, urmand ca autoritatea contractanta sa calculeze media pe ultimii trei ani? Ce reprezinta "cifra de afaceri medie anuală pentru numărul de ani impus în anunțul relevant" din DUAE? Este altceva decat cifra globala? Cum se calculeaza "Cifra de afaceri medie anuală"?

In mod normal, faceam media aritmetica a cifrei de afaceri globale pentru anii solicitati; dar, in DUAE nu inteleg unde si cum poate fi prezentata aceasta informatie.

Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.

Multumesc.

Formular standard DEAU-JOUE

Fie ca te uiti in formularul standard publicat in Jurnalul Oficial al UE, fie ca intrand pe link in calitate de AC (si nu de ofertant) cu DUAE al AC sau creand unul nou, vei observa ca AC ti-a bifat doar cifra de afaceri anuala globala, deci parerea mea este ca va trebui sa mentionezi doar valorile in fiecare an din bilanturi. Media o va calcula AC, pentru ca au bifat doar 1a) reprezentand doar cifra de afaceri anuala globala si nu si 1b) reprezentand cifra de afaceri medie anuala-care are doar un rand indicand doar numarul de ani cerut si media acelor ani.
Nu stiu daca pe al patrulea rand ai putea sa mentionezi si media, in coloana valorii, fara a mentiona un an anume! Poti verifica daca dai un print, inainte de Export.

Asa am interpretat si noi;

Asa am interpretat si noi; dar, ca sa fim mai siguri, am pus intrebare de clarificare. Am intrebat daca vom prezenta cifrele globale, urmand ca autoritatea sa calculeze media.
Iar autoritatea contractanta a raspuns ca ofertantii vor prezenta cifra de afaceri medie anuala, asa cum se solicita in formularul DUAE. Nu am niciun camp disponibil in care sa pot trece valoarea medie pe trei ani. Deci ... cum?
Plus o observatie: in DUAE furnizat in documentatia de atribuire este selectata "Cifră de afaceri medie anuală", nu "Cifra de afaceri anuală generală".

desi e cam tarziu, scuze...

Daca in DUAE este selectata cifra de afaceri medie anuala, atunci trebuie sa fie deschis doar un rand, indicand nr. de ani (3), valoarea (media), si moneda (lei).
Initial ai spus ca se deschid campurile aferente valorilor pe fiecare an! (care nu sunt aferente mediei ci unor sume in fiecare an). Media inseamana un rand. Cred ca nu ai scris corect prima oara ... FDA cere media, DUAE tot media, deci trebuie sa o calculezi si sa o scrii acolo, indicand nr. de ani si moneda.

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri