Capacitatea tehnica si profesionala

Buna ziua,

Ma puteti ajuta cu un sfat?

Ce informatii trebuiesc completate intr-un DUAE la capacitatea tehnica si profesionala, avand in vedere ca intr-o fisa de date se solicita o echipa de proiect formata din x experti pentru care trebuiesc prezentate o serie de documente suport, iar in DUAE exista 2 rubrici legate de acest aspect"Tehnicieni sau organisme tehnice pentru controlul de calitate" si "Diplome de studii și calificări profesionale".

Stiti cumva ce se completeaza? "Este suficient a fi mentionat faptul ca operatorul economic indeplineste in totalitate cerintele din fisa de date?"

Multumesc

Daca sunt terte persoane,

Completezi la IV.C.2).Tehnicieni (CQ, AQ, RTE-resp. tehnic cu executia). Nume, calificare, valabilitate

Daca sunt ai tai, la IV.C.6) Calificari profesionale.
Nume, calificare, detine atestat nr., valabil pana la.... si asa pana ii enumeri pe toti.
Pe langa calificari eu as adauga/enumera si tot ce se cere in FDA (diploma, CV, etc)
Eu asa cred.

Nu stiu ce se intampla, de ex. cu un proiectant pe care vrei sa il folosesti cu o declaratie de disponibilitate si nu este al tau. Unde il incadrezi? E persoana fizica, fara PFA, te bazezi pe capacitatea lui... Face si el DEAU?

Nu este sufcient doar sa spui ca indeplinesti !
DOAR ... daca AC a marcat ca raspunsul ofertantului sa se rezume la asta Partea IV alfa.
Daca a marcat ca tu sa mentionezi fiecare criteriu in parte (si nu a marcat pozitia alfa), ca si in FDA, atunci trebuie mentionate separate fiecare criteriu.

Buna ziua

Ma puteti ajuta cu un raspuns la o intrebare?
Declaratia de disponibilitate a unei persoane are valabilitate daca este completata inainte de data aparitiei anuntului de participare la o licitatie?
In asteptarea raspunsului dumneavoastra, va multumesc anticipat

Dl Lungu

Nu are. Declaratia de disponibilitate se face pe lucrarea respectiva dupa aparitia anuntului.

Multumesc mult pt raspuns dar

Multumesc mult pt raspuns dar unde scrie? si eu am luat-o pe logica dar trebuie sa si demonstrez, nu?

Declaratia de disponibilitate

Declaratia de disponibilitate este o alta inventie a unor oameni. In nicio lege nu este stipulata aceasta declaratie. Exista o mentiunea despre aceasta declaratie in Ordinul 509/2011 in sensul ca se poate solicita ofertantului o declaratie de disponibilitate pentru personalul propus pt executarea/prestarea contractului cu anumite certificari speciale prevazute in legi specifice.
Intrebarea mea ar fi pt tine Steluta sau Lungu, daca ati cerut o astfel de declaratie, nu mai dezvolt cum a ajuns sa fie lasata acolo de ANAP si daca un ofertant nu v-o depune, ce-i faceti? Daca are o oferta ca la carte, beton, dar n-are acea declaratie, ca nu vrea el sa-ti declare ca va fi disponibil, cum il dai afara? In temeiul carui art de lege?

Nu am cerut, sunt operator

Nu am cerut, sunt operator economic si particip la o licitatie care prin fisa de date se solicita aceasta declaratie.

Fratilor voi vorbiti aici de

Fratilor voi vorbiti aici de declaratii de disponibilitate ca si cerinta de calificare. Pai declaratia asta e chiar DUAE cu privire la lista de personal implicat in contract. Bine ca nu cereti sa aiba si Premiul Nobel.
Sunt sigur ca documentatia asta nu a trecut prin mana ANAP. Mie mi-a respins o documentatie pt faptul ca am indraznit sa limitez numarul de contracte prezentate in legatura cu experienta similara, fara sa solicit nici macar valori. Adica experienta similara se considera a fi dovedita si daca prezinti numai un contract de 1 leu.

Dane, colegi ai mei din

Dane, colegi ai mei din cadrul altei autoritati contractante au formulat astfel de cerinte si au documentatii care au trecut de ex-ante. Am copiat din fisa lor de date, astfel:
Prezentarea listei cu principalele livrari de produse efectuate în ultimii 3 ani, cu indicarea valorilor, datelor si a beneficiarilor publici sau privati, din care sa rezulte (prin care sa se confirme) livrarea de produse similare, a caror valoare cumulata sa fi fost de :
– lotul nr.1: minim 113.473 lei fara TVA (valoarea celui mai mare contract subsecvent), în baza unui/mai multor contracte;
– lotul nr.2: minim 13.912 lei fara TVA (valoarea celui mai mare contract subsecvent), în baza unui/mai multor contracte;
– lotul nr.3: minim 9.371 lei fara TVA (valoarea celui mai mare contract subsecvent), în baza unui/mai multor contracte;
– lotul nr.4: minim 64.093 lei fara TVA (valoarea celui mai mare contract subsecvent), în baza unui/mai multor contracte;
– lotul nr.5: minim 880 lei fara TVA (valoarea celui mai mare contract subsecvent), în baza unui/mai multor contracte;
– lotul nr.6: minim 14.599 lei fara TVA (valoarea celui mai mare contract subsecvent), în baza unui/mai multor contracte.
Valorile vor fi exprimate în lei, iar daca este cazul, contractele fiind exprimate în alte valute, la cursul lei/euro mediu comunicat de Banca Nationala a României pentru anul respectiv.

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri