act aditional

Acord cadru iesit din valabilitate in luna iunie, ctr subsecvent expira in septembrie.
Intrebare : la ultimul subsecvent se mai poate incheia aditional> daca nu in conformitate cu ce normativ?
Multumesc.

Nici o parere/ idee ?

Nici o parere/ idee ?

oare ce aditional ?????? de

oare ce aditional ?????? de prelungire ???? daca da eu personal nu te-as sfatui.

Da,de prelungire, parerile

Da,de prelungire, parerile sunt pro si contra.
multumesc pt raspuns.

Eu sunt contra si iti voi

Eu sunt contra si iti voi spune si de ce: articolul din lege/norme care vorbeste despre prelungirea contractelor este urmatorul:
HG 394/2016 (sectoriale)
ART. 160
(1) Entitatea contractantă are dreptul de a prelungi durata contractelor de furnizare sau de servicii cu caracter de regularitate, încheiate în anul precedent şi a căror durată normală de îndeplinire expiră la data de 31 decembrie, dacă se îndeplinesc, în mod cumulativ, următoarele condiţii:
a) în documentaţia de atribuire, elaborată cu ocazia atribuirii contractului iniţial, s-au prevăzut posibilitatea de suplimentare a cantităţilor de produse şi servicii deja achiziţionate, precum şi nivelul maxim până la care va fi posibilă o astfel de suplimentare;
b) în documentaţia de atribuire, precum şi în contract este prevăzută în mod explicit o clauză prin care dreptul entităţii contractante de a opta pentru suplimentarea cantităţilor de produse sau de servicii este condiţionat de existenţa resurselor financiare alocate cu această destinaţie;
c) valoarea estimată a contractului iniţial s-a determinat prin luarea în considerare a variantei în care entitatea contractantă optează pentru suplimentarea la nivelul maxim prevăzut a cantităţilor de produse sau servicii;
d) prelungirea contractului iniţial nu poate depăşi o durată de 4 luni de la data expirării duratei iniţiale de îndeplinire a acestuia.
(2) După modificarea contractului în sensul alin. (1), în termen de 30 de zile, entitatea contractantă are obligaţia publicării anunţului privind modificarea contractului prin intermediul SEAP.

La clasice, articolul e in HG 395 si pe la 140 si ceva, nu stiu exact.
Acum, sa analizam articolul:
- in primul rand vorbeste despre contracte cu CARACTER DE REGULARITATE; nu stiu daca contractul tau subsecvent se incadreaza in regimul contractelor cu caracter de regularitate;
- articolul nu aminteste nimic despre acordurile cadru si contractele subsecvente aferente, eu zic ca daca s-ar fi permis, ar fi scris negru pe alb
- in al doilea rand, tu trebuie sa ai mentionat in documentatia de atribuire care a stat la baza incheierii acordului cadru posibilitatea de prelungire si in contract de asemenea, asta asa prin exceptie, daca ar fi sa ne gandim ca putem sa prelungim si contractele subsecvente dintr-un acord cadru
Insa, eu zic ca nu putem intrucat asta e rolul acordului cadru, sa poti face cate contracte subsecvente ai nevoie; ori acordul tau cadru e deja expirat, deci un nou contract subsecvent clar nu s-ar mai putea incheia si zic eu, nici un act aditional la ultimul subsecvent.
Acum, am si eu o intrebare: prelungirea presupune doar o prelungire de perioada, asta pentru ca nu ai aprovizionat intreaga cantitate contractata sau vrei si suplimentare de cantitate?
- articolul 160 vorbeste de contracte care expira la 31.12, al tau e in buricul anului.
Insa, un sfat bun, zic eu, lasa contractul subsecvent sa se termine si pentru restul perioadei pana la 31.12 fa o achizitie directa, intrucat nu cred ca in 3 luni depasesti valoarea de aproximativ 30.000 euro, asta daca anul asta nu ai mai achizitionat produse similare in afara acordului cadru.

Este o prelungire de

Este o prelungire de perioada, nu reusesc sa livreze in timp util.

Aoleu, deci dupa ce ca nu-si

Aoleu, deci dupa ce ca nu-si respecta termenul de livrare, mai vrei sa prelungesti si contractul!!!!!
Interesant tare! Sper spre binele tau, sa n-o faci!

Multumesc pt sfat, nu se

Multumesc pt sfat, nu se face.

Poti linistit sa prelungesti

Poti linistit sa prelungesti durata unui contract atata timp cat nu suplimentezi cantitatea de produse si nu modifici nici valoarea contractului. Parerea mea.

Daca am un contract de

Daca am un contract de furnizare produse (achizitie directa seap) care expira la data de 31.12.2016 si nu a fost trecut in contract clauza de prelungire cu 4 luni, avand in vedere ca nu am primit de la furnizor toata cantitatea din contract ce posibilitate am ca sa imi furnizeze produsele din ianuarie 2017?
Mentionez ca produsul a fost achizitionat pe achizitie directa in seap toata cantitatea care imi ajunge si pentru luna ianuarie februarie 2017
Va multumesc

Nimeni?

Nimeni?

Nu am " rumegat " problema

Nu am " rumegat " problema inainte, scriu si incerc sa gasesc elemente:
- contract din 2016 care cu acordul partilor se prelungeste cu 4 luni, e facut prin Seap, e generat de o necesitate raportata in 2016
- ai fi avut banii in bugetul din 2016 ???
- dar cumparand la anul folosesti buget 2017..
- daca te gandesti la contractele cu caracter de regularitate care merg duse si 4 luni in anul urmator, cred ca idei in acest sens ar fi trebuit sa fie inca din referatul de necesitate, estimare....ceea ce nu cred ca e cazul....
- spui ca ce ai luat deja asigura necesarul pe ian si feb 2017

Poate o varianta ar fi sa folosesti un instrument stil " acreditiv" sau "escrow", instrumente bancare prin care banii din buget 2016 se transfera la o banca comerciala, urmand a fi dati banii doar daca faci dovada ca firma a prestat ( trebuie act aditional de modificare a contract de baza prin care se prevede prelungire termen + utilizare acreditiv si un alt contract cu banca, modele a documentelor care se depun ptr a dovedi ca firma a prestat sau nu, cine plateste comisioane bancare...)...Trebuie sa vorbesti cu juristul si financiarul sa vezi daca se pot folosi, depinde de tipul institutiei....bataie de cap multa si acum pe final de an numai una din asta nu iti trebuie.
Nu cred ca e bine sa faci aditional si sa cumperi in continuare mergand pe ideea ca e o problema solicitata si nefinalizata anul trecut.
Cel mai simplu stop contract, ce a ramas de cumparat se include in referate 2017 si treci la treaba conform noii estimari.

modificare pret - achizitie directa

In cazul in care am dat accept la o cerere de achizitie directa in SEAP, dar ulterior a aparut o modificare de pret, o scumpire practic, cum fac sa livrez cantitatea ramasa cu pretul actual ? Se poate face o nota justificativa, ceva ?

acte aditionale SEAP

Intrebare pentru voi
pentru contractele de furnizare incheiate in 2016 pentru care a fost organizata cerere de oferte pe OUG 34, la final de an 2016 au fost incheiate acte aditionale de prelungire conform art. 165 alin 1 din 395/2016
Conform art. 165 alin 2 din 395, in termen de 30 zile, autoritatea contractantă are obligaţia publicării anunţului privind modificarea contractului prin intermediul SEAP.
unde se publica in SEAP modificarea contractului ?

Daca procedura a fost

Daca procedura a fost inceputa pe 34, si contractul incheiat tot pe 34, in continuare, pana la finalizarea contractului/actului aditional, aplici OUG 34/2006.
Nu ai treaba cu L98/2016 sau cu HG 395/2016.

acte aditionale SEAP

Unde anume in SEAP se publica modificarea contractului? Conform art.165 alin 2 din HG 395/2016, autoritatea contractanta are obligatia publicarii anuntului privind modificarea contractului prin SEAP in termen de 30 de zile.

Daca ai LD, Anunt de

Daca ai LD, Anunt de atribuire=adauga=completezi conform cerintelor dvs. avand grija ca la sectiunea
II.1.1) Denumirea atribuita contractului de autoritatea contractanta
Act aditional nr. .....
IV.1.1) Tipul procedurii
Negociere fara anunt de participare
Justificarea alegerii procedurii de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare:
.....................