Durata contract furnizare de produse

In urma prospectarii pietei pentru atribuirea unui contract de furnizare de produse, in urma evaluarii a trei operatori economici prin compararea catorva produse similare (5), am stabilit o ierarhie, unul dintre acestia practicand pretul cel mai scazut. Am atribuit contractul de furnizare acelui operator in baza acestui criteriu. La acea data, acel operator economic practica pretul cel mai scazut. Durata contracului am stabilit-o prin negociere, pe toata perioada de derulare a proiectului. Urmeaza astfel sa achizitionez produse de la acel operator economic. In timp insa, s-ar putea intampla ca din anumite motive economice etc., acel operator economic sa nu mai practice acelasi nivel de preturi.
Intrebre: Dutrata contracului are vreo limitare in timp, adica este reglememtata o anumita durata restrictiva (6 luni, 1 an, etc) bazata pe acest inconvenient al pretului, avand in vedere faptul ca nici un operator economic de tipul Cash&Carry de exemplu nu va putea garanta vreodata, prin contract, mentinerea nivelului preturilor pe o anumita prioada de timp determinata?
Intrebre: Este in regula din p.d.v. juridic (economic) sa achizitionez in continuare produse de la acelasi furnizor chiar daca unele preturi nu mai sunt competitive, sau este este necesara o noua prospectare a pietei - studiu de piata pentru achizitii ulterioare si atribuirea unui nou contract?
Va multumesc!
Cu stima, DM.

Sa inteleg ca ai facut o

Sa inteleg ca ai facut o achizitie directa si ai facut si un contract cu respectivul agent economic? Daca ai contract, atunci nu ai stabilit faptul ca pretul ramane batut in cuie pe durata contractului? Contractul se intinde pe 1 an si poate fi prelungit cu act aditional pt 3 luni. Ce nu inteleg este de ce iti place sa te complici - daca ai facut achizitie directa ?

Achizitie directa ...

Da. Am facut si un contract.
Nu am stabilit ca pretul produselor ce se vor achizitiona ramane batut in cuie pentru ca nu ar fi acceptat nici un operator economic ca pe o perioada asa indelungata sa nu-si modifice preturile.
Am incheiat un contract pentru ca achizitia nu se rezuma la o singura cumparare ci la cumparari succesive, de cate ori e nevoie, in limita bugetului alocat. Am intocmit dosarul achizitiei conform instructiunilor Autoritatii de Management. Livrarile (cumpararile de produse) fiind succesive, pe toata durata de implementare a proiectului era necesar incheierea unui contract cu agentul economic.

Parerea mea este ca te-ai

Parerea mea este ca te-ai complicat inutil. Daca faci aceeasi achizitie prin SEAP nu ai nevoie de contract. Daca ai un contract care nu bate pretul in cuie, atunci ce rost mai are? Ce daca faci achizitii succesive? Poate ca alt agent economic iti da un pret mai bun la un moment dat. Ce fel de produse ai achizitionat?

Complicare e clara

Complicarea e clara, birocratie excesiva impusa din pacate. In manualul beneficiarului emis de catre Autoritatea de Management, la capitolul achizitii publice - achizitii directe se mentioneaza ca pentru acest tip de achizitii e suficienta ca document justificativ facura fiscala cu conditia sa fie o singura livrare (un singur act de comert). Insa daca vor fi livrari succesive (ritmicitate) este necesara incheierea unui contract de furnizare. Produse achizitionate (si care se vor achizitiona cu mai multe ocazii - ritmicitatea) sunt alimentare si nealimentare (cine festive, alimente ca material didactic, produse de curatenie, de intretinere a cladirilor etc). Exista o suma estimata a fi cheltuita pentru acest tip de produse prevazuta in buget. Si sincer chiar nu vad nici eu rostul acestor contracte mai ales ca sunt incheiate fara a putea preciza pretul contractului (produselor) dar ... plus procesele verbale incheiate in urma fiecarei achizitii (pentru fiecare FFiscala). Poate intradevar m-am complicat ... insa e mai sigur decat sa nu-mi fie aprobate achizitiile, considerandu-le ca si cheltuieli neeligibile.
Multumesc oricum de lecturare ... chiar ma bucur ca cineva-mi si raspunde :)).
Sarbatori fericite!!!

Paste fericit!

Cred ca nu este nevoie de contract chiar cu tot caracterul ritmic. Pur si simplu fa achizitia prin catalogul SEAP si nu mai ai treaba. Sau, fa cerere de oferte si obti un pret minim batut in cuie pe toata durata contractului. Sau fa achizitie online prin SEAP.
Cine este Autoritatea de Management (este un for al dvs?)? Unde scrie ca daca ai mai mult de 1 achizitie pe acelasi produs trebuie contract?

AMPSDRU ...

AMPSDRU ... Autoritatea de Management POSDRU, in manualul beneficiarului se specifica anume ca "În cazul achiziţiei de produse în care livrarea acestora se face într-o singură tranşă, achizitorul nu are obligaţia încheierii unui contract de achiziţie, fiind acceptate ca documente justificative adecvate factura şi documentele de recepţie a produselor respective" ... in consecinta ... altfel trebuie :).
Am uitat sa specific ca nu suntem autoritate contractanta in intelesul OUG 34/2006. Suntem o asociatie non-profit. In ceea ce priveste achizitia prin SEAP ... inca nu am facut nici o achizitie prin aceasta modalitate (desi ne surade ideea), suntem novici. Oricum trebuie sa fac un dosar nou pentru fiecare achizitie. Daca ma puteti indruma undeva pe forum ce pasi sa fac pentru a achizitona pe SEAP produse m-as bucura. Multumesc anticipat!

www.e-licitatie.ro

si te inregistrezi.

Achizitii produse cu pret mai mare decat era prevazut in planul

Buna,
ma poate cineva indruma ce trebuie sa fac (un act,o notificare,un raport),daca la inceputul anului am prevazut un produs la un anumit pret,iar la achizitionarea lui (achizitie directa din seap / catalog produse) l-am achizitionat la un pret mai mare.
multumesc

In primul rand in PAAP se

In primul rand in PAAP se prevad achizitiile facute prin procedura (adica de la cerere de oferte in sus). In al doilea rand, nu-i niciun bai. Daca vrei sa te complici, faci un PAAP semnat de toti cei in drept care sa cuprinda si achizitiile directe.

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri