Estimare valoare a contractului de proiectare fara sa am un istoric

Buna ziua!

Doresc sa achizitionez servicii de proiectare pentru un obiectiv care urmeaza sa fie realizat prin finantare europeana. Inteleg ca o sa fac achizitia prin procedura (minim procedura simplificata), in functie de valoarea obiectivului care urmeaza sa fie realizat.
Intrebare: Valoarea estimata a contractului de proiectare de unde o iau? Trebuie sa fac o analiza a pietei sau pot sa cer trei oferte de la proiectanti, oferte pe baza carora voi stabili valoarea estimata a contractului de proiectare? Mentionez ca nu avem un istoric in ceea ce priveste achizitia de servicii de proiectare de acest gen si nu avem referinta de pret in acest domeniu. Valoarea proiectarii va fi platita din bani europeni si nu as vrea sa avem probleme in ceea ce priveste corectitudinea achizitiei.

Multumesc frumos!

Estimarea valorii

Estimarea valorii contractului de proiectare se face conform prevederilor art. 24 din L98/2016.

Conform art. 17, alin (4) litera b, din HG 395

b) valoarea estimată a contractului având ca obiect prestarea serviciilor de proiectare tehnică şi asistenţă din partea proiectantului pentru fiecare obiectiv de investiţii în parte, cumulată cu cea a lucrărilor aferente obiectivului de investiţii, indiferent dacă acestea fac obiectul aceluiaşi contract sau se atribuie contracte diferite;

In cazul meu rezulta procedura, dar nu am un istoric al unor astfel de lucrari, astfel incat trebuie sa fac o cercetare de piata in SEAP. Cel mai probabil si mai sigur.

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri