Cum se poata anula o achizitie directa?

Buna tuturor,

Am facut o achizitie directa pe SEAP cu un furnizor (pentru lemne de foc), am stabilit conditiile de livrare si modalitatea de plata, totul fiind ok din partea ambelor parti.

Ulterior finalizarii achizitiei directe, ordonatorul de credite nu a mai dorit aceasta achizitie, intrucat a primit prin fax o alta oferta de la un furnizor care avea un pret mai mic decat cel de pe SEAP.

Stiti cumva cum se poate anula aceasta achizitie (in cazul in care si furnizorul initial este de acord)??
Sau va ramane achizitia directa in contul autoritatii contractante ca si cum s-a finalizat?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

am cerut si eu mai multe

am cerut si eu mai multe pareri si ...am ajuns la concluzia ca nu se poate anula .....fiind achizitie directa .....ai ales SEAP-ul..... a fost alegerea ta ....eu asa zic ...mai asteapta si alte pareri ...iar anularea nu se poate face decat conform art.209 din OUG 34 / 2006 actualizata

Anulare Achizitie directa

Trimite-ti o adresa semnata de reprezentantul legal al autoritatii contractante catre Centrul National de Management pentru Societatea Informationala la numarul de fax 0213052899 sau 0213032937 prin care solicitati trecerea la o stare anterioara a achizitiei directe (de deliberare).
Mentionati numarul achizitiei directe si operatorul economic cu care a-ti incheiet achizitia.
Achizitia pe care trebuie sa o anulati o sa apara din nou la rubrica ,,achizitii directe in desfasurare''

Va rog un raspuns

Buna ziua,

Ma puteti ajuta cu un model de astfel de adresa privind deliberarea achizitiei directe?
Puteti sa-mi dati si adresa dvs. de email sau de meesengers?

Va multumesc anticipat.

Geanina V.

email

Pune-o si aici

pe forum cu copy&paste

Anulare achizitie directa

CATRE

CENTUL NATIONAL DE MANAGEMENT PENTRU
SOCIETATEA INFORMATIONALA
Fax: 0213052899

Prin prezenta va rugam sa aprobati trecerea intr-o stare anterioara a urmatoarelor doua achizitii directe incheiate cu SC. ASIROM VIENNA INSURANCE GROUP S.A. Cod Fiscal 336290, inregistrate cu numarul DA 0677661, respectiv DA 0677659, motivand aceasta prin faptul ca operatorul
economic SC. ASIROM VIENNA INSURANCE GROUP S.A. a tastat gresit pretul de vanzare.
Cu stima,
SEFUL SERVICIULUI

Surprize SEAP - OKAZII.RO

In urma discutiei telefonice am stabilit de comun acord cu operatorul economic achizitionarea unui anumit produs cu anumite specificatii tehnice.
Comanda a fost facuta in SEAP, la rubrica de specificatii tehnice am trecut tot ce ma interesa pe mine din punct de vedere tehnic asa cum am vrb si la telefon cu reprezentatul operatorului economic.
Surpriza a venit cand produsul a fost livrat si nu era ceea ce vroiam eu (autoritate contractanta)
Cum pot remedia neregula, atata timp cat operatorului economic afirma ca nu are produsul asa cum l-am solicitat eu, dar facturarea sa facut?
Va multumesc

Din moment ce produsul livrat

Din moment ce produsul livrat nu este acelasi cu produsul tranzactionat prin SEAP, constatarea facandu-se la receptie, se respinge pur si simplu produsul. Ofertantul are obligatia inlocuirii acestuia pe cheltuiala sa. In caz contrar tranzactia poate fi considerata nula si se procedeaza la initierea alteia cu alt ofertant. Daca produsul este unul mai complex cu o valoare mare, in cazul in care ofertantul nu ar remedia situatia, personal i-as intocmi potrivit art.97^1 din hg 925/2006, un document constatator de de indeplinire defectoasa a contractului de livrare ( contract de livrare= detaliu cumparare directa atribuita- descriere produs, cond.plata,cod livrare, pret,etc)

Va multumesc mult pentru

Va multumesc mult pentru raspuns.
In aceasta situatie, sa inteleg, Operatorul economic, daca nu vrea - nu poate livra produsul asa cum a fost descris in SEAP, ar trebui sa vireze contravaloarea achizitiei înapoi in contul autoritatii contractante?

In mod normal plata

In mod normal plata obiectului achizitiei se face numai dupa receptie si nu in avans. Daca la receptie se constata neconformitati cantitative sau calitative(tehnice), atunci nu se intocmeste nota de receptie si se refuza produsul , respectiv plata. Daca AC a facut plata in avans atunci va avea o mare problema in inlocuirea bunului sau recuperarea sumei platite.

ANULARE ANUNT PUBLICITATE

Cum pot anula un anunt de publicitate, care, dintr-o eroare a fost intocmit gresit, supraevaluat cantitativ si deci si valoric, depasindu-se pragul de 132519 lei, pentru cumpararea directa?
Cum pot anula o cumparare directa realizata in urma unui anunt de publicitate gresit( supraevaluat cantitativ si valoric, a carui valoare este de 160.000 lei)? Va multumesc!

Buna ziua,

Intocmiti o adresa catre AADR ( SEAP) in care sa mentionati nr. achizitiei directe, obiectul acizitiei si sa justificati eroarea aparuta.
De asemenea mentionati in adresa ca aceasta achizitie sa fie readusa in modul "deliberare" datorita erorii aparute , dupa ce va este adusa achizitia in modul deliberare apasati butonul "refuza" .