Actualizare pret contract istoric (2009)

In anul 2009 Scoala Gimnaziala din comuna noastra a incheiat un contract., in urma unei proceduri de cerere de oferta offline, la un pret de 736.024,52 lei inclusiv TVA, pentru realizarea unui obiectiv de investitii nou (scoala cu 4 sali de clasa). Finantarea contractului trebuia asigurata din fondurile Ministerului Educatiei si Cercetarii, conform HG 655 din 2009. In cursul anului 2012 lucrarile au fost oprite din cauza lipsei finantarii.
In anul 2016, Consiliul Local a aprobat alocarea sumei de aproximativ 350.000 lei, spre a fi transferata ordonatorului tertiar de credite Scoala Gimnaziala, in vederea finalizarii executarii lucrarilor achizitionate prin contractul mentionat.
Executantul lucrarii spune ca se afla in imposibilitatea de a finaliza lucrarile,cu respectarea pretului initial, in conditiile in care preturile la materiale/combustibili/forta de munca au crescut fata de momentul incheierii contractului.
Atat in documentatia de atribuire cat si in contract exista precizarea expresa ca pretul contractului nu se ajusteaza.
Singura referire din contract la posibilitatea platii unor cheltuieli suplimentare este la un articol in care se precizeaza ca, in cazul in care apar conditii care nu sunt din vina executantului, se poate incheia un act aditional si plati cheltuielile suplimentare.
Avand in vedere cele de mai sus va rog sa ma ajutati cu raspunsuri la urmatoarele intrebari:
1.Putem aplica in cazul nostru art. 221, alin. (1), lit. f) din Legea 98/2016 care prevede posibilitatea modificarii valorii contractului cu pana la 15% ? Aceasta crestere ar fi justificata printr-un memoriu care sa evidentieze cresterile de preturi la materiale/combustibili/forta de munca.
2. In cazul in care contractului i se aplica vechea legislatie privind achizitiile publice (OUG 34/2006, HG 925/2006, etc.), care ar fi prevederea din aceasta care ar permite o actualizare a valorii contractului, in conditiile date ?
Va multumesc pentru sprijin.

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri