Procedura simplificata

buna,

am in desfasurare o procedura simplificata impartita in loturi - furnizare produse. Cand intru in SEAP la Lot-uri - Sectiunea-Participare(gasesc 5 participanti) intru pe semnul de Lupa si vad ca au doc atasate. Cand merg la Sectiunea-Evaluare(gasesc doar 4 participanti). Care este cauza de imi dispare un ofertant la evalaure. Poate sa ma ajute cineva

Sunt mai multe posibilitati

Nu a depus oferta financiara criptata sau s-a inscris in procedura si nu a mai participat respectiv s-a retras din procedura.
Cel care nu apare in sectiunea evaluare nu are calitatea de ofertant (nu este implicat in procedura), deci nu aveti obligatii fata de el

multumesc pentru raspuns

mai am o intrebare dupa ce verific DUAE dau pe Plus(butonul verde daca este ok si minus- daca este respins) urmand sa verific propunerea tehnica. La finalizare dau pe butonul Finalizare evaluare tehnica. Urmand sa verific propunerea finaciara, dupa aceia sa solicit doc de la ofertantul calsat pe locul I?

Da pasii sunt corecti cu urmatoarele precizari:

Da pasii sunt corecti cu urmatoarele precizari:
Dupa verificarea propunerilor financiare dati pe Plus(butonul verde daca este ok si minus- daca este respins) dupa aceia solicitati doc de la ofertantul clasat pe locul I. Dupa verificarea documentelor pentru indeplinirii DUAE ale operatorului economic clasat pe primul loc, dati pe Plus (butonul verde daca este ok pentru indeplinire DUAE iar finalizare dati pe butonul ,,Finalizare evaluare financiara''. Selectati castigatorul si asteptati perioada de legala pentru incheierea contractului. Dupa semnarea contractului publicati anuntul de atribuire in termen de 15 zile.

multumesc

:)

operator economic

Buna ziua.
Din toate astea + , - eu ca operator economic ce semne primesc si unde daca sunt in regula.
Glumesc dar am emotii ca am participat prima oara la o astefel de licitatie si data depunerii 12.10.2016 ora 15....si dupa care voi astepta sa apara + doamne feri - :). Succes la toata lumea!

Licitatie deschisa

am in desfasurare o procedura de licitatie deschisa online cu faza finala de licitatie electronica. Intrebarea mea este urmatoare: dupa ce verific DUAE(dau plus sau minus in SEAP) verific propunerea tehnica, si financiara......invit ofertanti calificati la licitatie electronica, iar in urma licitatiei electronice la ofertantul clasat pe locul I ii solicit sa depuna documentele sa demonstreze DUAE?

nu

are nimeni un raspuns?....:(

La licitatiile electronice

La licitatiile electronice facute dupa oug 34 - inainte de LE se verifica indeplinirea declaratiilor pe propria raspundere

Acum inainte de LE cred ca se solicita demonstrarea DUAE, ulterior se invita la LE doar calificatii - vedeti si art 134 alin 2 din Legea 98 - se invita doar ofertele admisibile, iar ca o oferta sa devina admisibila trebuie sa demonstreze DUAE

eu,

daca ma uit bine in art. 196 alin. 2 din Legea 98 se intelege ca dupa organizarea licitatiei electronice se solicita documentele(indeplinire DUAE) de la ofertantul pe locul I........dar ma astept pareri pro/contra!
mersi mult de raspuns!

Bogdan are dreptate. La

Bogdan are dreptate. La art.196, alin 2 se mai prevede o exceptie, anume ca in cazul procedurilor desfasurate in mai multe etape, documentele justificative prin care sa demonstreze indeplinirea tuturor criteriilor de calificare si selectie, in conformitate cu informatiile cuprinse in DUAE , sunt solicitate inainte de transmiterea invitatiilor pentru etapa a doua catre candidatii selectati. Ori legea ne spune ca licitatia electronica este o etapa finala a licitatiei deschise.

ok

insa daca criteriul este pretul cel mai scazut, iar in urma licitatiei electronice se modifica clasamentul daca cel de pe locul trei este pe locul I, ce fac, ii solicit si acestuia doc privind indeplinirea tuturor criteriilor de calificare????
eu din art. 73 din legea 98 alin 1, inteleg ca LD se desfasoara intr-o singura etapa, iar licitatia electronica este ca o etapa finala!!!, coroborat cu art. 196 alin. 2 unde precizeaza clar ca este vorba de prceduri in mai multe etape obligatorii, respectiv licitatia restransa, negociere competitiva.....etc

In LE intra doar ofertele

In LE intra doar ofertele admisibile; o oferta se considera admisibila daca indeplineste criteriile de calificare si are oferta tehnica si financiara conforme, da? Criteriile de calificare se considera indeplinite prin DUAE, deci daca DUAE e completat ok, ai toate informatiile solicitate in el, il crezi pe cuvant pe ofertant si-l declari admisibil si il treci in faza de LE. Abia apoi dupa ce aplici criteriul de atribuire ii ceri potentialului castigator sa-ti prezinte documentele.
Criteriul de atribuire se aplica dupa LE nu inainte.

Corect Raluca, si ce te faci

Corect Raluca, si ce te faci daca admiti in LE un ofertant care se poate dovedi ca nu indeplineste DUAE , caz putin propabil dar totusi posibil. Inseamna ca ceva nu suna bine in lege. Mai mult legea prevede ca oricand pe parcursul evaluarii AC poate cere sa se faca dovada indeplinirii cerintelor DUAE (art.196 alin.1.)

Dan, legea face clar

Dan, legea face clar distinctie, la art 196 alin 2 din legea 98, respectiv 205 alin 3 din 99, intre ofertanti si candidati selectati.
Deci procedurile care se desfasoara in mai multe etape sunt negocierea, licitatia restransa..... si acolo avem candidati selectati si da, acolo, trebuie cerute documentele justificative inainte de a-i invita sa-ti depuna oferte (etapa a II-a), dar licitatia deschisa cu faza finala de LE e o procedura care se desfasoara intr-o singura etapa.
Si daca dupa LE nu-ti indeplineste criteriile, treci la ofertantul de pe locul II.

Este asa ca o prezumtie de

Este asa ca o prezumtie de nevinovatie, pana apare cadavrul :))

Daca coroboram art 196 alin 2

Daca coroboram art 196 alin 2 cu art 137 alin 2 lit b) si alin 4 din HG 395, eu inteleg fara dubii ca documentele se solicita dupa LE. In interpretarea art 137 alin 2 lit b), eu zic asa: pt ca o oferta sa fie inacceptabila trebuie ca ofertantul sa nu-ti indeplineasca criteriile de calificare, dar el le indeplineste ca ti-a depus DUAE completat corect cu toate datele (luam cazul fericit) sau ar trebui ca acest DUAE sa nu fie bine completat. Si atunci ai putea respinge oferta si clar nu mai e admisibila.

Cred ca mircea_raluca2000 are

Cred ca mircea_raluca2000 are dreptate - se cere demonstare DUAE dupa LE si prin prisma faptului- citez din memorie- inainte de stabilirea castigatorului, AC aplica criteriul de atribuire si face clasamentul intermediar dupa care cere doc suport DUAE de la cel aflat pe primul loc...si acum intrebarea- cui i-ar trebui si ce folos ar avea un clasament intermediar inainte de LE + demonstrare DUAE la o procedura cu ...200 loturi ? Munca in zadar, oricum dupa LE trebuie sa reverifici ce ai facut prima data dpdv al DUAE (modificari clasament...). Deciziile CNSC in speta in discutie vor clarifica problema...sper...

Totusi sustin ideea de a

Totusi sustin ideea de a verifica DUAE inainte de LE si ma bazez pe urmatoarele:
ART. 134 din L98
(1) Inainte de inceperea licitatiei electronice, autoritatea contractanta are obligatia de a realiza o evaluare initiala integrala a ofertelor, in conformitate cu criteriul de atribuire si factorii de evaluare stabiliti prin documentele achizitiei.
(2) Autoritatea contractanta are obligatia de a transmite, simultan, prin mijloace electronice, invitatia la licitatia electronica catre toti ofertantii care au depus OFERTE ADMISIBILE.
ART. 215 din L98
(3) Oferta admisibila este oferta care nu este inacceptabila sau neconforma.
(4) Oferta este considerata inacceptabila daca NU INDEPLINESTE conditiile de forma aferente elaborarii si prezentarii acesteia, precum si CERINTELE DE CALIFICARE si selectie prevazute in documentele achizitiei.

De aici retinem 2 lucruri:
1.La LE participa doar ofertele CARE SUNT ADMISIBILE , nu si cele CARE CREDEM CA SUNT ADMISIBILE
2.Inainte de a initia LE se va realiza o evaluare initiala integrala a ofertelor, in conformitate cu CRITERIUL DE ATRIBUIRE SI FACTORII DE EVALUARE STABILITI.
Dupa cum spuneati si voi LE nu este o etapa propriuzisa a unei proceduri, deci se finalizeaza procedura si dupa aia se aplica LE.
Si ar mai fi o chestie practica, poate ne spune cineva care a procedat recent. Eu stiu ca nu poti finaliza o evaluare in SEAP pana nu bifezi dovada indeplinirii DUAE ca ultima faza (dupa finalizarea evaluarii financiare). Abia dupa aceasta poti sa stabilesti ofertele admisibile si sa le introduci in sistem pt LE.
In alta ordine de idei , ca sa stabilesti care oferte sunt admisibile (100%) ar trebui sa ceri tuturor sa faca dovada indeplinirii cerintelor din DUAE. Poate ca ar trebui sa intervina ANAP si sa clarifice aspectele.
Alta tampenie e ca atributiile comisiei de evaluare e sa stabileasca care sunt ofertele admisibile. Pai comisia nu poate sa stabileasca decat una singura - pe a ofertantului clasat pe primul loc.

am

sa scriu la ANAP sa vad ce raspuns imi dau. multumesc oricum pentru raspunsurile de mai sus!!

Ofertatant ce a depus totate documentele la prop.financiara

Am o procedura simplificata in desfasurare, participanti 2, in sectiunea evaluare 2, dar unul dintre ei nu a depus DUAE si documentele de calificare si propunerea tehnica. Am facut pv de deschidere oferte, l-am comunicat ofertantilor, iar ofertantul ce nu are depus DUAE si prop.tehnica, mi-a trimis notificare in care spune ca din eroare, a criptat toate documentele la financiar. Cum procedez? Cum sa-i dau admis daca nu vad documentele?

IL respingi, riscul

IL respingi, riscul transmiterii ofertei e la ofertant, daca a fost cascat si n-a deschis ochii, sa stea pe bara. Nu are sanse de izbanda nici la CNSC.

HG 395/2016

ART. 125
Riscurile transmiterii ofertei, inclusiv forţa majoră sau cazul fortuit, cad în sarcina operatorului economic care transmite respectiva ofertă.

Ofertant ce a depus totate documentele la prop.financiara

Multumesc,

E bine sa faci si un

E bine sa faci si un printscreen la pagina din SEAP unde se vede ca nu are depuse DUAE si oferta tehnica. Mie mi-a prins bine intr-un caz similar.Si argumenteaza-i cu ce zice Raluca. Nici nu mai ajungi l;a CNSC.

in cazul

procedurii simplifcate online dupa verificare DUAE, propunerea tehnica, propunerea financiara, se solicita ofertantului de pe locul I sa depuna doc la autoritatea contractanta la sediu sau in seap?? conf. art. 196 alin. 2.

ONLINE se depune totul .

ONLINE se depune totul . Art.123, alin2.HG 395 - Operatorul economic depune oferta, DUAE, DOCUMENTELE DE CALIFICARE, RĂSPUNSURILE LA SOLICITĂRILE DE CLARIFICĂRI NUMAI PRIN MIJLOACE ELECTRONICE atunci când participă la o procedură de atribuire care se desfăşoară prin intermediul SEAP.

Evident semnate cu semnatura electronica extinsa.

si

eu nu mai am treaba cu nici o hartie sa depuna al sediu. La dosar le listez si pun doar doc de la ofertantul castigator?

Pana la urma dosarul

Pana la urma dosarul achizitiei va fi.... doar un CD.

Am primti raspunsul de la ANAP

care suna in felul urmator:
Buna ziua, Potrivit notificarii nr. 245/2016, “atunci cand autoirtatea contractanta utilizeaza licitatia electronica va avea in vedere solicitarea documentelor justificative ca dovada a informatiilor cuprinse in DUAE, doar ofertantului situate pe primul loc, ca urmare a rezultatului obtinut in urma finalizarii licitatie electronice”.

Corect, tocmai am

Corect, tocmai am verificat...scrie...si de cate ori am citit...

la o procedura

simplificata, ofertantului de pe locul I ii solicit doc prin care sa demonstreze indeplinirea tuturor criteriilor de calificare conform informatiilor cuprinse in duae. El mai trebuie sa depuna si o declaratie ca nu se incadreaza in art. 164, 165, 167 din Legea nr. 98/2016 sau mai depune doar doc emise de alte institutii(certificate fiscale, ORC etc).....in functie de solicitarile autoritatii contractante din DUAE?

la o procedura

simplificata, ofertantului de pe locul I ii solicit doc prin care sa demonstreze indeplinirea tuturor criteriilor de calificare conform informatiilor cuprinse in duae. El mai trebuie sa depuna si o declaratie ca nu se incadreaza in art. 164, 165, 167 din Legea nr. 98/2016 sau mai depune doar doc emise de alte institutii(certificate fiscale, ORC etc).....in functie de solicitarile autoritatii contractante din DUAE?
multumesc!

Doar documente, nici o alta

Doar documente, nici o alta declaratie.

adica

numai documente exclusive emise de autoritati nu mai face declaratii ca nu a fost condamnat, terorism, coruptie..........conflict de interese etc?(art. 164, 165 167)

Pai declaratiile alea ca nu a

Pai declaratiile alea ca nu a fost condamnat, terorism, coruptie, etc ti le-a dat in DUAE , nu mai ai de ce sa i le ceri.

ok

:)

Eu o sa cer pe langa

Eu o sa cer pe langa certificate fiscale si cazier judiciar al operatorului economic. Acolo scrie daca firma este in insolventa sau faliment.

unde

se incarca raportul procedurii in SEAP la o procedura simplificata, conform HG 395/2016 art. 66 alin. 4??. M-am uitat la mai multe proceduri care au anuntul de atribuire in SEAP si nu am vazut la nici una raportul incarcat in seap!!help!!

La sectiunea "Procese

La sectiunea "Procese verbale/declaratii/rapoarte", dar nu sunt publice, adica le pot vedea doar ofertantii implicati, participanti la procedura.

mersi!

pentru raspuns.........

Sunt documente semipublice

Sunt documente semipublice asa cum spune Raluca .Ele devin publice doar la momentul finalizarii procedurii cind au caracter de document public.

Termen așteptare încheiere contract

Dacă am un singur participant se poate încheia ontractul imediat?

Da: art 59 alin 3 lit b) din

Da: art 59 alin 3 lit b) din Legea 101/2016

Procese verbale

Buna!!!Procesele verbale ale sedintelor de evaluare DUAE, propunere tehnica, financiara...se incarca in SEAP?

Tratament egal, nediscriminare

La o procedura simplificata cu 3 ofertanti
-primul nu are garantia de participare incarcand in SEAP un fisier gol,
-al doilea nu are DUAE,
-al treilea nu are declaratia privind neincadrarea in prev art 60 (conflict de interese) pe care ANAP te pune sa o soliciti odata cu prezentarea DUAE ca sa-ti valideze documentatia.
Lipsa DUAE constituie motiv de respingere cf art 137 alin 2 lit b din HG 395/2016.
Lipsa declaratiei nu e motiv de respingere, putand fi solicitata deoarece in DUAE oricum el a declarat ca nu se afla in situatia de conflict de interese.
Problema e ca pe noua lege pt garantie se solicita clarificari iar la solicitarea privind modul de indeplinire al cerintei ofertantul a raspuns ca este o eroare de scanare si a postat scrisoarea de garantie corect.
Se respinge sau se accepta?
Pareri??

Parere

Buna.
Dupa parerea mea, pe primul l-ai calificat solicitandu-i clarificari si dandu-i posibilitatea de a reposta garantia.
Garantia era lipsa, modalitatea de prezentare/transmitere in SEAP este responsabilitea operatorului economiic. Nu era vorba de modul de constituire sau corectii legate de valoarea garantiei.
Al doilea, clar, descalificat.
In formularele postate de tine in SEAP era si declaratia art.60 sau trebuia sa caute operatorul economic o varianta de formular.
Dupa parerea mea, in calitate de participant activ la licitatii, al treilea e singurul pe care ar trebui sa-l califici.

Multumesc pt raspuns

Nu este un formular postat pt decl art.60.
Prin solicitarea de clarif pe garan am vrut sa nu conteste mai tarziu ca el a depus-o , fiindca la printarea listei documentelor depuse de el apare si fisierul SGB semnat electronic.
Deci aparent puteai zice ca a depus.
Prin raspuns a recunoscut ca nu pus-o zicand ca e eroare de scanare.

1. Referitor la GP: Se

1. Referitor la GP: Se verifica daca data de constituire a GP este anterioare termenului limita de depunere a ofertei (data OP , SGB sau polita asig.)- daca da, atunci nu e motiv de excludere , se solicita clarificari prin care se reglementeaza situatia; daca data constituirii este dupa termenul limita atunci ... la revedere.
2.Lipsa DUAE inseamna excludere
3.Inafara de DUAE nu se mai depune niciun fel de declaratie pt ca DUAE este in sine o ultradeclaratie care cuprinde toate declaratiile referitoare la toate situatiile posibile si imposibile in care se afla ofertantul.

Prelungire perioada evaluare

Am prelungit o data perioada de evaluare a ofertelor pana la data de 29.12.2017. Avand in vedere ca nici pana la aceasta data nu m-am incadrat cu finalizarea evaluarii ofertelor am intocmit o noua nota justificativa prin care am prelungit inca o data pana la data de 31.01.2017. Cand am intrat in achizitie la sectiunea intrebari nu mai pot adresa aceste intrebari ofertantilor ( nu mai exista butonul Adauga ). De altfel sistemul nu-mi mai permite nici sa prelungesc inca o data perioada de evaluare, desi conform art. 214, alin. 3 din L.98 spune clar ca se poate prelungi justificat aceasta perioada neindicand de cate ori putem prelungi. Va rog ajutati-ma daca ati intalnit aceasta speta. Fac mentiunea ca perioada de valabilitate a ofertelor este 10.03.2017.

Raspuns prelungire perioada de evaluare in SEAP

Vei face o solicitare catre AADR, pe care o transmiti prin e-mail la contact.autoritati@e-licitatie.ro, in care vei mentiona ca doresti activarea butonului de prelungire.

"Către:
Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei (AADR)
Strada Italiana nr. 22, sector 2, cod 020976, Bucuresti
Nr. telefon: +40 21 303 29 97 - tasta 1
Nr. fax: +40 21 303 29 37
e-mail : contact.autoritati@e-licitatie.ro

Referitor: procedura simplificată ( dupa caz) pentru atribuirea contractului “.............., anunţ de participare simplificat numarul ................

Având în vedere numărul mare de ofertanţi participanţi la procedura enunţată anterior, ce a necesitat o perioadă mai mare de evaluare a ofertelor, UAT......, în calitate de autoritate contractantă doreşte extinderea perioadei de valabilitate si de evaluare a procedurii. Prin urmare va solicitam activarea butonului de „extindere a perioadei de evaluare”, in data de .............

Cu multumiri,"

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri