Solicitare de clarificari in timpul evaluarii ONLINE

Solicitarile de clarificari pentru ofertanti la procedura simplificata ONLINE se posteaza cu semnatura electornica a directorului general sau cu semnatura olografa a presedintelui comisiei de evaluare?

Consider ca se posteaza cu

Consider ca se posteaza cu semnatura presedintelui comisiei de evaluare, pentru ca pe parcursul derularii procedurii sa fie asigurata confidentialitatea conform prevederilor art. 129 alin. (1) din HG. 395/2016.

Solicitare de clarificari inainte de deschidere

Am si eu o intrebare. Un ofertant a postat in SEAP o solicitare de clarificari la sectiunea intrebari. Solicitarea e un document word fara antet si fara semnatura olografa si electronica. AC a solicitat ca toate documentele sa fie semnate electronic. Acum , noi ca AC cum inregistram solicitarea ? O luam in considerare? Am vazut ca este o notificare ANAP in care nu se mentioneaza nimic de semnatura electronica. Alt ofertant a postat un pdf semnat olograf si electronic. Cum e ok? Un raspuns cat mai repede daca se poate. Multumesc

HG 395 ART. 62 (1) În cazul

HG 395 ART. 62
(1) În cazul în care, în scopul verificării conformităţii propunerii tehnice cu cerinţele caietului de sarcini sau în scopul verificării propunerii financiare, autoritatea contractantă solicită prezentarea anumitor clarificări/completări, atât solicitarea, cât şi răspunsul ofertantului se transmit în SEAP în format electronic, semnate cu semnătură electronică extinsă, bazată pe un certificat calificat, eliberat de un furnizor de servicii de certificare acreditat.

cred ca numai la solicitarea

cred ca numai la solicitarea aut.contractante, RASPUNSUL operatorilor ec. trebuie semnat cu semnatura

Avand in vedere ca

Avand in vedere ca solicitarea de clarificari adresata de catre orice operator economic cu privire la documentatia de atribuire este o actiune ante-ofertare , adica adresantul nu este parte participanta la procedura, consider ca solicitarile nu se transmit semnate electronic. Din acest motiv cred ca legea nici nu precizeaza aceasta obligatie. In schimb toate solicitarile si raspunsurile adresate/primite dupa depunerea ofertelor constituie actiuni din procesul de atribuire (interactiuni AC-ofertant) se vor face obligatoriu de partile implicate in procedura, numai cu semnatura electronica (art.27 si art.62 din HG395)

Lipsa propunere tehnica

Dragi colegi de pe forum, sunt la a 4-a procedura online pe legea 98, pana acum la toate deschiderile vedeam grupate DUAE, garantie, propunere tehnica..etc, ce vroia fiecare sa incarce.
Azi...deschid o procedura, unul din ofertanti a incarcat la toate loturile - duae, declaratii, iso, o.p,...dar nimic ca si propunere tehnica, si asta la toate loturile - pachet identic de documente, fara P.T.... O fi omis sa incarce ???? E posibil sa mai pot gasi alte documente dupa ce fac evaluare DUAE...? Pana acum documentele de calificare + Prop th le gaseam grupate unele sub altele...
Daca nu apar alte documente dupa admis / respins DUAE, planul ar fi : fac deschiderea ofertelor, in PV inscriu ca nu gasesc fisiere care sa aiba denumiri tehnice....trec la DUAE, sa zicem ca e OK dupa care in dau neconform pe art 125 / HG 395. -riscurile transmiterii ofertei...

Propunere tehnica

Sunt operator economic, am avut o licitatie pe SEAP si am fost respinsi dupa evaluarea tehnica, nu ni s-a deschis propunerea financiara. Nu trebuia sa primim o clarificare sau o notificare, de ce am fost respinsi? Daca fac contestatie mai trebuie platita garantia de buna conduit sau nu?
Va rog mult sa ma ajutati.

Poate ca raspunsul il gasesti

Poate ca raspunsul il gasesti mai sus in postarea lui bogdan 2016.
Desi legea obliga ca odata cu luarea unei masuri de catre AC , aceasta sa transmita on-line si motivele care au condus la luarea masurii respective, deocamdata sistemul electronic SEAP nu permite aceasta facilitate. Adica daca eu ca AC consider ca oferta ta este neconforma si o resping in SEAP dand click pe semnul minus, nu am posibilitate tehnica sa-ti comunic prin SEAP asa cum ma obliga legea sa-ti comunic si motivele. Asta datorita faptului ca SEAP-ul nu este asa de potent pe masura potentei legiuitorilor.

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri