Negocierea fără publicare prealabilă

Buna seara, in curand urmeaza sa fac contract pentru gaze naturale cat si pentru energie.
Pe legea veche am lucrat cu BRM-ul, insa pe legea noua am intampinat o dilema si anume la Art. 104 alin 5 pct C "pentru produsele cotate şi achiziţionate pe o piaţă de mărfuri,în cazul în care structura multilaterală de tranzacţionare reglementată şi supravegheată garantează în mod natural preţurile pieţei;" Nu inteleg cum poate sa-mi garanteze BRM-ul preturile pietei, cand pretul pietei se modifica de la o zi la alta, ieri se vindea un MWh cu 101 lei la gaze, azi cu 103.
Ce pot sa fac in cazul acesta?

Bună ziua Poate cineva să mă

Bună ziua
Poate cineva să mă ajute și pe mine ? Autoritatea contractantă poate să închirieze utilaje? pentru că trebuie să intervenim cu un utilaj și anume (vidanjă ) în desfundarea canalizării .
Aștept un răspuns

pasi negociere

ma poste ajuta cineva cu pasii pentru o procedura de negociere fara publicare anunt!

Pasi: 1.Intocmirea

Pasi:
1.Intocmirea documentatiei de atribuire si a notei justificative de alegere a procedurii cu incadrarea intr-una din situatiile prevazute de art.104 din L98.
2.Transmiterea invitatiei de participare si a documentatiei de atribuire catre unul sau mai multi ofertanti.
3 Notificare ANAP cu privire la demararea procedurii conf. prev.art. 5 alin.1 din Oug30/2006.
4.Depunerea ofertei/ofertelor preliminare (initiale) de catre ofertanti.
5.Deschiderea si evaluarea acestora.
6.Negocierea pretului ofertei preliminare cu fiecare ofertant in parte.
7.Depunerea ofertei/ofertelor negociate (finale) de catre ofertanti.
8.Deschiderea , evaluarea si stabilirea clasamentului in raport cu criteriul de atribuire.
9.Intocmirea raportului procedurii.
10. Comunicarea rezultatelor.
11.Incheierea contractului.
12.Publicarea in SEAP a anuntului de atribuire.

am inteles

dar nicaieri nu am gasit in legislatie obligatia de intocmire nota justificativa la alegerea procedurii!!! Eu am facut strategia de contractare si acolo am explicat mai pe larg justificarea si incadrarea in lege! estimarea etc
in prima etapa le fac invitatie, ei imi depun documentele.............eu fac deschiderea cu comisie urmand ca dupa ce verific criterii de calificare(DUAE), propunerea tehnica si financiara sa le fac invitatie la negocieri pentru propunerea financiara!!! dupa aceia solicit indeplinire DUAE?....depunere oferta negociata, comunicare

Da, in strategie justifici

Da, in strategie justifici alegerea procedurii, nu intocmesti o nota distincta. Avand in vedere ca negocierea fara publicarea anuntului este o procedura offline, nu se utilizeaza DUAE (vezi prev.art.20, alin5. din HG395/2016 - Autoritatea contractanta are obligatia de genera electronic DUAE completat cu informatiile solicitate ... si de a-l atasa in SEAP ). Pai ce sa atasezi in SEAP la negociere fara publicare?
Documentele de calificare le ceri impreuna cu documentatia de atribuire. Nu mai negociezi cu cei care nu indeplinesc cerintele de calificare. Te prevalezi de prev. Art.196, alin.1 si 2 care prevede o exceptie pt procedurile desfasurate in mai multe etape (negocierea este etapa secundara depunerii).

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri