Negocierea fără publicare prealabilă

Buna seara, in curand urmeaza sa fac contract pentru gaze naturale cat si pentru energie.
Pe legea veche am lucrat cu BRM-ul, insa pe legea noua am intampinat o dilema si anume la Art. 104 alin 5 pct C "pentru produsele cotate şi achiziţionate pe o piaţă de mărfuri,în cazul în care structura multilaterală de tranzacţionare reglementată şi supravegheată garantează în mod natural preţurile pieţei;" Nu inteleg cum poate sa-mi garanteze BRM-ul preturile pietei, cand pretul pietei se modifica de la o zi la alta, ieri se vindea un MWh cu 101 lei la gaze, azi cu 103.
Ce pot sa fac in cazul acesta?

Bună ziua Poate cineva să mă

Bună ziua
Poate cineva să mă ajute și pe mine ? Autoritatea contractantă poate să închirieze utilaje? pentru că trebuie să intervenim cu un utilaj și anume (vidanjă ) în desfundarea canalizării .
Aștept un răspuns

pasi negociere

ma poste ajuta cineva cu pasii pentru o procedura de negociere fara publicare anunt!

Pasi: 1.Intocmirea

Pasi:
1.Intocmirea documentatiei de atribuire si a notei justificative de alegere a procedurii cu incadrarea intr-una din situatiile prevazute de art.104 din L98.
2.Transmiterea invitatiei de participare si a documentatiei de atribuire catre unul sau mai multi ofertanti.
3 Notificare ANAP cu privire la demararea procedurii conf. prev.art. 5 alin.1 din Oug30/2006.
4.Depunerea ofertei/ofertelor preliminare (initiale) de catre ofertanti.
5.Deschiderea si evaluarea acestora.
6.Negocierea pretului ofertei preliminare cu fiecare ofertant in parte.
7.Depunerea ofertei/ofertelor negociate (finale) de catre ofertanti.
8.Deschiderea , evaluarea si stabilirea clasamentului in raport cu criteriul de atribuire.
9.Intocmirea raportului procedurii.
10. Comunicarea rezultatelor.
11.Incheierea contractului.
12.Publicarea in SEAP a anuntului de atribuire.

am inteles

dar nicaieri nu am gasit in legislatie obligatia de intocmire nota justificativa la alegerea procedurii!!! Eu am facut strategia de contractare si acolo am explicat mai pe larg justificarea si incadrarea in lege! estimarea etc
in prima etapa le fac invitatie, ei imi depun documentele.............eu fac deschiderea cu comisie urmand ca dupa ce verific criterii de calificare(DUAE), propunerea tehnica si financiara sa le fac invitatie la negocieri pentru propunerea financiara!!! dupa aceia solicit indeplinire DUAE?....depunere oferta negociata, comunicare

Da, in strategie justifici

Da, in strategie justifici alegerea procedurii, nu intocmesti o nota distincta. Avand in vedere ca negocierea fara publicarea anuntului este o procedura offline, nu se utilizeaza DUAE (vezi prev.art.20, alin5. din HG395/2016 - Autoritatea contractanta are obligatia de genera electronic DUAE completat cu informatiile solicitate ... si de a-l atasa in SEAP ). Pai ce sa atasezi in SEAP la negociere fara publicare?
Documentele de calificare le ceri impreuna cu documentatia de atribuire. Nu mai negociezi cu cei care nu indeplinesc cerintele de calificare. Te prevalezi de prev. Art.196, alin.1 si 2 care prevede o exceptie pt procedurile desfasurate in mai multe etape (negocierea este etapa secundara depunerii).

- ministerul sanatatii in

- ministerul sanatatii in urma org.unei licitatii de echipamente medicale - ne transmite o adresa prin care ne instiinteaza ca ni se repartizeaza un aparat de radiologie ultra performant si trebuie sa amenajam spatiul pentru amplasare urgent (estimat 80.000 lei). Tinand cont de urgenta maxima , adica pana la sf.lunii martie trebuie amenajata camera si avand in vedere ca in anul 2017 am mai atribuit un contract de lucrari cu derulare multianuala pana in martie 2018, pot sa fac o negociere fara publicare prealabila?
Procedura simplificata nu pot sa fac pt ca nu ma incadrez in termen.

Nu inteleg de ce nu faci

Nu inteleg de ce nu faci achizitie directa. Ce ai atribuit in 2017 e pe PAAP-ul 2017, lucrarea de 80.000 e pe PAAP-ul 2018, deci nu se cumuleaza una cu alta.

am inteles deci 2017 nu se

am inteles deci 2017 nu se pune, dar, in anul 2018 am prevazut in PAAP 4 lucrari de reparatii in valoare totala de 2.600.000 ftva, aceasta lucrare de rep curente pt amenajare spatiu nu ar trebui sa o cumulez cu cele din PAAP 2018? am tot citit art 17,18,19, si parca ma duce tot la NFP lit c).

Poate te ajuta punctul 6.

Poate te ajuta punctul 6. din OUG 107/217 " Articolul 19 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"ART. 19
Prin excepţie de la prevederile art. 17 şi 18, autoritatea contractantă poate aplica procedura
simplificată sau, în condiţiile art. 7 alin. (5), achiziţia directă, pentru atribuirea contractelor pe
loturi individuale, în cazul în care sunt îndeplinite în mod cumulativ următoarele condiţii:
a) valoarea estimată, fără TVA, a lotului respectiv este mai mică de 355.632 lei, în cazul
achiziţiei de produse sau servicii, sau mai mică de 4.445.400 lei, în cazul achiziţiei de lucrări;
b) valoarea cumulată a loturilor pentru care este îndeplinită condiţia prevăzută la lit. a) şi care
sunt sau au fost atribuite în temeiul prezentului articol nu depăşeşte 20% din valoarea globală a
tuturor loturilor în care a fost împărţită lucrarea avută în vedere, achiziţia de produse similare ori
serviciile avute în vedere."
O seara buna,

Exact . Noile prevederi ale

Exact . Noile prevederi ale art.19 cum spunea Anamaria mai sus

Art.19 nu ma ajuta deoarece :

Art.19 nu ma ajuta deoarece : conform unui raspuns dat in biblioteca de spete ,,pt ca prevederile art. 19 sa fie aplicabile, valoarea estimata trebuie calculata conf.prevederi art.17 alin 1 din HG sau art 18 alin 1 din Lege, rezulta ca in urma aplicarii acestui calcul in mod bligatoriu valoarea trebuie sa fie egala sau mai mare decat pragul de la art.7 alin 1 din lege si, astfel aut.contractanta poate aplica, pentru loturile individuale care indeplinesc conditiile art.19, procedura simplificata sau achizitie directa

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri