Conflict de interese achizitie servicii management proiect

Buna ziua!

As dori sa ma ajutati cu anumite clarificari, pentru evitarea conflictului de interese in derularea unor proiecte cu fonduri structurale.

In prezent, lucrez ca manager de proiecte in cadrul unei firme de consultanta. Totodata, am discutat cu directorul unei firme de productie pentru a lucra in regim part-time ca angajat intern al acesteia pe o functie similara, in vederea degrevarii sarcinilor de implementare a unor proiecte proprii executate in prezent de conducerea companiei.
Intre mine si conducerea firmei de productie exista relatii de rudenie pana la gradul IV. Anul viitor aceasta intentioneaza sa depuna un proiect in cadrul programului PNDR, ce include si costuri aferente serviciilor de proiectare, dirigentie si management al proiectului. Avand valoarea stabilita < 15.000 euro (fara TVA), ele urmeaza sa fie achizitionate prin procedura solicitarii unei singure oferte. Datorita complexitatii proiectului, aplicantul a considerat ca este foarte indicata si oportuna cooptarea mea directa in activitatile de management, cu prezenta temporar interna in cadrul firmei de productie, exprimandu-si disponibilitatea incheierii unui contract de servicii cu firma de consultanta in care activez.
In contextul mai-sus prezentat, as dori sa stiu daca implicarea mea directa nu genereaza conflict de interese, in conditiile in care lucrez direct cu aceeasi firma de productie atat in cadrul proiectului PNDR, cat si ca angajat intern pentru celelalte proiecte existente. Desi la nivelul firmei de consultanta nu corespund categoriilor explicitate in sectiunea Conflictul de interese intre beneficiarul privat /comisiile de evaluare si ofertanti (aferente Manualului Operational de Achizitii pentru Beneficiarii Privati ai PNDR 2014-2020– v. 02), exista acel grad de rudenie ca manager de proiect angajat al acesteia. Iar in unele documentatii precedente din alte programe pe fonduri structurale, managerul de proiect este declarant incompatibil.

Va multumesc.

P.S. Imi puteti raspunde si la adresa de mail vladanastasiu@yahoo.com

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri