Experienta similara

Buna ziua! Compania in cadrul careia lucrez, presteaza servicii de ”curatenie”, precum si servicii de ”salubrizare”. Acum, inteleg faptul ca au 2 coduri CPV diferite si incadrarea salariatilor nu este acceasi: unul este agent de curatenie/ingrijitor cladiri, iar celalalt este lucrator salubrizare, insa operatiunile descrise in Caietul de sarcini sunt cam aceleasi. Atat lucratorul pt salubrizare cat si ingrijitorul cladiri face acelasi lucru: curatenie. Din punctul de vedere al AC, se accepta drept experienta similara intr-o procedura privind servicii de curatenie, un contract aferent serviciilor de salubrizare? Exista vreo reglementare in acest sens sau tine de perspectiva fiecarei AC?

Si inca o nedumerire: se ”zvoneste” ca valoarea maxima a unui contract nu poate fi mai mare decat valoarea cu care s-a castigat anterior. Ori, daca unui operator economic i se accepta o oferta de 80% din valoarea estimativa si acesta nu reuseste sa isi indeplineasca obligatiile prin urmare i se reziliaza contractul, e corect ca AC sa faca achizitia in anul urmator cu valoarea castigata de respectivul operator? Am inteles ca poate mari valoarea, dar nu cu mai mult de 1-2%.

Eu vă răspund

cu voioșie.
Însă, vă rog să mă ajutați : Citați sursa ”zvonului” și partea legislativă de unde dumneavoastră ”ați înțeles” cele înțelese !
Ar fi de ajutor colegilor să vă urmărească și chiar să vă răspundă concret dar doar dacă veniți cu ceva palpabil : ”zvonul” l-a dat oral cutare și ”înțelegerea mea” provine din următoarele articole de lege (oug, norme, CS, FD, DA, etc.) și deci ...

p.s. urmăriți pagina www.sn-seap.ro și veți descoperi unde, când și cine va susține cursuri/seminarii/antrenamente specifice, poate vă este de ajutor. La cerere acordăm asistență ”in-house” !

Multumesc pt franchețe :).

Multumesc pt franchețe :). Ne-ar ajuta tare mult niște seminarii, doar că întotdeauna sunt alte priorități în structura administrativă. Atât sursa zvonului cât și cea a înțelegerii mele (sau neînțelegerii) este un cumul de autorități contractante cu care am avut de-a face pe parcurs și opiniile acestora. Așadar nicio parte legislativă, doar ”empirică” dacă pot să îi spun așa. Înțeleg faptul că ar trebui să fiu blindată cu norme legislative, să știu tot ce mișcă sub soare și are tangență cu achizițiile publice. Dar nu e așa, fapt pentru care am cerut ajutorul aici pe forum. Lăsând la o parte întrebarea care se bazează pe ”zvonuri”, care e punctul dvs de vedere cu privire la prima ipoteză prezentată?
Mulțumesc !

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri