Contracte și acte adiționale

Bună ziua tuturor. Am contracte în derulare care au expirat în 31.12 și le.am prelungit prin act adițional unele pe o perioada de 3 luni iar altele pe o lună cu posibilitatea de prelungire pe încă 2 luni . Cate acte adiționale e legal sa ai la un contract. ? Alta speță :am încheiat un contract pe2017 însă din cauza fondurilor insuficiente cu posibilitatea de prelungire din 3 în 3 luni până la sfarsitul anului 2017? Este legal asa? Mulțumesc anticipat. ...

Contracte subsecvente

Am incheiat prin procedura de licitatie deschisa, acorduri cadru de furnizare medicamente cu operatorii desemnati castigatori. In fisa de date a achizitiei si in caietul de sarcini am precizat ca vom incheia contractele subsecvente aferente acordurilor cadru pe cantitati minime si maxime si vor fi incheiate trimestrial.
Dupa parerea voastra e gresit a incheia contracte subsecvente pe cantitati minime si maxime?
Nu putem anticipa cantitatile exacte de medicamente si din cauza aceasta preferam sa incheiem contractele sub aceasta forma. La momentul incheierii contractelor avem asigurata sursa de finantare.
Cine are cunostinte in domeniul financiar ar putea sa imi spuna propunerea de angajara a unei cheltuieli si angajamentul bugetar ar trebui intocmite inainte de semnarea contractului de catre operatorul economic?
Logica imi spune ca da, ar trebui semnate inainte. Dar in situația aceasta propunerea si angajamentul ar trebui intocmite pe valoarea maxima a contractului. Dar daca nu se comanda cantitatea maxima cum se vor intocmi documentele? Propunerea de angajare și angajamentul se întocmesc pe valoarea maximă a contractului subsecvent. Exista posiblitatea prin comenzile lansate sa fie comandate cantitati mai mici decat cantitatile maxime. In baza comenzilor lansate se va intocmi factura/facturile fiscale.
Lichidarea si ordonatarea se face dupa livrare, dupa intocmirea NRCD-ului si la sosirea facturii fiscale.
Unde se va face echilibrarea dintre sumele inscrise in propunere si angajament fata de ordonatare? Cantitatea reala comandata este mai mica decat cea maxima si mai mare decat cea minima din contract.
Sper sa ma fi facut inteles si astept un raspuns.
Multumesc!

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri