valoare acord cadru

daca s-a incheiat un acord cadru pe 12 luni cu valori cuprinse intre 32000 si 650000 esti obligat sa faci comanda de acel minim de 32000 sau poti comanda pe luna si o suma mai mica in functie de necesitatile din luna respectiva. Gasisem in HG 925/2006 la art.66 lit.e cantit min si max estimate ale acord cadru dar nu le gasesc in legea noua. Va rog daca cineva ma poate lamuri?

Nu sunteti obligata sa dati

Nu sunteti obligata sa dati comanda de valoarea minima a acordului cadru. Dar in cazul in care chinuiti operatorii din piata cu proceduri si de-a lungul a 2 acorduri cadru cumperi de 2 lei nu o sa mai vina nimeni la proceduri...valorile din proceduri sunt generate de necesarul indicat de colegii beneficiati in referate, atat timp cat ei au zis maxim 600000 lei, nu veti cumpara nici de 30000 lei ? Adica colegii care fac referatele sa aiba asa o rata mare de eroare in calcule ?
Civilizat ar fi sa dati comanda conform fisei de date si strategiei, s-a spus acolo trimestrial - atunci asa sa fie, nu spune nimeni ca nu sunt urgente, dar macar in general incercam sa respectam regula.

Dalina, care sunt cantitatile

Dalina, care sunt cantitatile minime si maxime ale unui contract subsecvent? Fara aceste cantitati, in mod normal, ANAP nu-ti valideaza documentatia. COMANDA SE EMITE IN URMA ATRIBUIRII UNUI CONTRACT SUBSECVENT, NU IN URMA INCHEIERII ACORDULUI CADRU.

.

.

Art 20 alin 8 lit f) din HG

Art 20 alin 8 lit f) din HG 395.

Apropo de acordul cadru

Apropo de acordul cadru incheiat pe tonere.
Daca dupa incheierea acordului cadru de tonere, s-a achizitionat o imprimanta care functioneaza cu un model de toner care nu a fost prins in caietul de sarcini a acordului cadru , cum fac achizitia acestora din urma? Alt acord cadru?

Daca acordul cadru este

Daca acordul cadru este incheiat acum, in 2017, din pacate, esti obligat sa initiezi o noua procedura cu incheiere de acord cadru (daca vrei) sau contract. In schimb dac acordul cadru vine din 2016, sa zicem, si anul asta 2017, cartusele tale sunt sub pragul de AD, atunci poti face AD. Sau poti incerca prevederile art 24 din lege, lot pt care sa faci AD.
Eu asa vad lucrurile.