EROARE

Daca am facut o procedura simplificata prin acord cadru si dintr-o eroare plecata de la caietul de sarcini care avea un produs ce nu trebuia suma totala a acordului a depasit cu putin pragul de 600129 cum pot repara situatia?

In primul rand ai facut un

In primul rand ai facut un acord cadru prin procedura simplificata si nu invers. Nu inteleg cum acordul cadru a putut depasi valoare de 600.129 de vreme ce, intr-o prima faza, vorbim de valoarea ta estimata, aia inscrisa in fisa de date si-n strategia contractuala. Aia cat a fost? Ofertantii prin propunerea financiara ti-au depasit valoarea estimata?

da am publicat documentatia

da am publicat documentatia de atribuire spre validare la acord cadru prin procedura simplificata iar in fisa de date am val min si max(32000-651000). eu sunt la inceput si am inteles ca daca am depasit suma max in fisa de date de 600129 trebuia sa fac licitatie deschisa nu acord cadru. ma puteti lamuri daca am gresit.
in caietul de sarcini facut de farmacie caci este vb de medicamente am val min 32000 si val max 651000. eu cand am trecut in fisa de date asa le-am trecut. cum era corect? si daca am gresit cum pot repara?

achizitie directa pe legea 448

Cum trebuie sa procedez in cazul incheierii unui contract de furnizare pe unitate protejata?? Marturisesc ca as vrea sa evit publicarea unui anunt de publicitate. Sau as putea sa achizitionez direct din catalog fara sa mai tin cont de pretul cel mai mic???

Dalina, ANAP nu-ti va valida

Dalina, ANAP nu-ti va valida documentatia cu acea valoare de 651.000 lei, deci stai fara grija, vei remedia dupa respingerea ANAP. ORI SCOTI PRODUSUL CARE NU TREBUIE DIN CAIETUL DE SARCINI SI AJUNGI LA VALOAREA CORECTA, ORI FACI LICITATIE DESCHISA.

Dalina, poti face acord cadru

Dalina, poti face acord cadru indiferent de procedura prin care intentionezi sa faci acest lucru: procedura simplificata sau licitatie deschisa. E vorba despre valoarea estimata, daca esti sub 600.129 faci procedura simplificata, daca esti peste faci licitatie deschisa. In urma ambelor proceduri se poate incheia un acord cadru. Acordul cadru nu tine de o anumita valoare.

Dgasalexprofir, care este

Dgasalexprofir, care este valoarea estimata a viitorului contract?

Intrebare care nu are

Intrebare care nu are legatura cu titlul si inspirata de comentariul lui mircea_raluca2000.
Se poate incheia acord cadru si pentru procedura de negociere fara publicare prealabila a unui anunt de participare ?

Am in jur de 3600 lei pe

Am in jur de 3600 lei pe luna!

Dgasalexprofir, avand in

Dgasalexprofir, avand in vedere valoarea estimata pe un an (aprox 43.200 lei), poti face achizitia directa din catalogul electronic SEAP. Din catalog nu esti obligata sa iei oferta cu pretul cel mai mic, ci oferta care satisface cel mai bine necesitatile autoritatii tale.

Mihai 2013 NU "pentru" NFP,

Mihai 2013
NU "pentru" NFP, ci "prin" NFP si raspunsul e NU, NORMAL CA NU.
NFP-ul e o procedura de urgenta, ce se aplica in niste conditii limitativ prevazute de lege, ar fi culmea sa tragi un acord cadru de vreo 4 ani avand la baza o NFP.

AC prin NFP

Multumesc pentru raspuns mircea_raluca2000.
Acordul cadru nu este NUMAI o procedura de urgenta. As fi avut in vedere un acord cadru pentru 12 luni.

Mihai, acordul cadru NU ESTE

Mihai, acordul cadru NU ESTE O PROCEDURA.
NFP-ul este in schimb o procedura de urgenta.
De azi dimineata, de cand am vazut mesajul tau, tot citesc legile: si 98 si 99 si simt ca o iau cu capul. Ceea ce vreau sa-ti spun este ca va trebui sa-mi cer scuze si sa afirm, ca da, se poate incheia un acord cadru printr-un NFP. Cine spune asta?? Pai 114 din 98 sau 127 din 99. Tot nu-mi vine sa cred ochilor ce tot citesc in aceste doua minunate articole.
In schimb in legea 99 la articolul corespunzator negocierii fara publicare (art 117) spune ca: "ART. 117
(1) Entitatea contractantă are dreptul de a aplica procedura de negociere fără invitaţie prealabilă la o procedură concurenţială de ofertare pentru atribuirea contractelor sectoriale......", deci vorbeste despre CONTRACTE sectoriale.
Insa, art 104 din legea 98 zice asa:
"ART. 104
(1) Autoritatea contractantă are dreptul de a aplica procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare pentru atribuirea contractelor de achiziţii publice/acordurilor-cadru de lucrări, de produse sau de servicii..........., deci, hopa, a aparut si acordul cadru.
Asa ca eu m-am hotarat sa ma abtin, astept pareri pro si contra (eu clar sunt contra) pentru a incheia un acord cadru prin NFP. Sunt doar curioasa ce-ar zice ANAP-ul daca as incheia un acord cadru pe vreo 3-4 ani, asa intr-o doara, printr-un NFP.
Deci??????

acord-cadru

Acordul-cadru este o alternativa a contractului de achizitie publica pentru situatia in care nu poti stabili cu exactitate cantitatile ce urmeaza sa fie achizionate. Daca eu sunt intr-o situatie de urgenta asa cum zice Legea la NFP, pentru perioada aia chiar si de o luna sau poate mai putin daca nu pot stabili clar cantitatile si am de a face cu niste variabile de ce sa nu fac acord-cadru? Eu zic ca ori de cate ori legea te lasa sa faci contract de achizitie publica poti sa faci acord-cadru daca nu poti stabili cu exactitate cantitatile. Parerea mea!

rectificare

EROAREA MEA = Acordul cadru nu este NUMAI o procedura de urgenta.
CORECT = NFP nu este NUMAI o procedura de urgenta.

mircea_raluca2000 - multumesc frumos. Asta era ! NFP-ul nu este numai o procedura de urgenta. Nu stiu daca o sa te mai ia cu capul :) dar e recomandat de ANAP, sa derulezi NFP cu mai multi ofertanti :) scris negru pe alb.
sorinstiinta - NFP nu se aplica numai pentru perioada de urgenta.

Acordul cadru= instrumente, tehnici de ..

Acordul cadru= instrumente, tehnici de de atribiure a contractului de achiz. publica. Deci Mihai 2013 eroarea ta este mai mare, acordul cadru NU este de "nici un fel "o procedura cum bine ti-a explicat M.Raluca. Acum eroarea pe care cred ca o face M. Raluca este ca NFP nu satisface numai masura prevazuta pentru cazurile de urgenta conf art.104alin (1) lit.c Legea 98 .In cazul urgentelor utilizarea Acordul cadru nici nu are ce cauta din cauza DURATEI "contractului " incheiat urmare prevederilor art.104alin (4) din Legea 98 . Durata acestuia este limitata -Nu mai mult decat perioada necesara pentru a fece fata urgentei( indepartarea cauzelor strict in sensul indepartarii situatiei de urgenta ce a determinat aplicarea ac. proceduri.).
Acum revenind, cred ca acordul cadru poate fi incheiat urmare procedurii NFP prevazuta de art.104 alin(1) lit. a, lit b.(motive precizate la art.104ali(2). si art. 104alin(5) lit.a) si c).

Mihai, e normal ca se ni se

Mihai, e normal ca se ni se recomande ca NFP-ul sa-l facem cu mai multi operatori, macar sa nu fie chiar pe fata ca-l vrem pe X sau Y :))

.

.

mircea_raluca2000 si bicuta

mircea_raluca2000 si bicuta va multumesc mult pentru precizarile extrem de folositoare.

Raluca - ANAP-ul nu recomanda un AC ci trimiterea invitatiilor de participare la mai multi operatori. Aici ma blocasem eu ... doream un acord cadru pe o perioada limitata de timp (12 luni) si nu un contract cu un singur operator declarat castigator in urma aplicarii criteriului de atribuire.

Inca o data va multumesc mult pentru interventiile pertinente si de mare folos.

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri