acord cadru

Depasirea cu mai mult de 50% a cantitatii/valorii maxime a unui acord cadru atribuit in baza unei proceduri de “Negocierea fără invitaţie prealabilă la o procedură concurenţială de ofertare” este considerata o modificare substanțială, fapt ce impune o noua procedura?
sau fiind procedura de “Negocierea fără invitaţie prealabilă la o procedură concurenţială de ofertare” nu este imperativa limitarea de mai sus.

ce parere aveti ?

nici o parere ?

nici o parere ?

Raspuns DA, este o modificare

Raspuns DA, este o modificare substantiala. Scrie clar negru pe alb in art 221 alin 4 din legea 98.

Multumesc pt raspuns, de

Multumesc pt raspuns, de acord, in lg. 98, insa in lg. 99 nu scrie si nu pot lua prin asimilare.

Pai asa spune, ela, ca esti

Pai asa spune, ela, ca esti entitate care aplica legea 99, imi era mai usor, ca si eu tot pe aia o aplic: nu mai incep prin a spune ca eu nu sunt de acord sa inchei un acord cadru printr-o negociere fara publicare. Am mai discutat pe acest forum de curand acest subiect si mie nu-mi suna bine deloc. Mai mult, daca citesti art 117 scrie ca entitatea contractanta are dreptul de a aplica procedura de NFP pentru atribuirea "contractelor sectoriale", nu zice nimic de acorduri cadru, chiar daca la acordul cadru, la art 127 scrie ca se atribuie prin oricare dintre procedurile de la art 82-123, deci si 117, deci si NFP.
Acum, revenind la speta ta, eu tot substantiala o vad si am in vedere art 240 alin 3, acele conditii/intrebari, la care daca tu reusesti sa raspunzi la toate cu NU, atunci nu e substantiala.
Te rog citeste si art 113 din HG 394 si daca nu te simti cu musca pe caciula, atunci e ok, nu e substantiala.
NFP-ul n-are nici o legatura cu procentul de 50% sau mai mult, NFP-ul e o procedura ca oricare alta si de vreme ce ai optat pt ea ca sa inchei un acord cadru, atunci te speli pe cap cu ea pana la capat.

Concluzie: eu tot

Concluzie: eu tot substantiala o vad.

Multumesc frumos, asa am

Multumesc frumos, asa am vazut o si eu, insa am dorit si o alta parere. Este bine ca ai raspuns .