Strategia anuala de achizitii publice

Buna ziua,am si eu o intrebare daca poate cineva sa-mi raspunda,in cazul in care am facut Strategia anuala a achizitiilor publice pe anul acesta ,o am dar nu am urcat-o in SEAP ce este de facut ?

Dar de ce vrei s-o urci pe

Dar de ce vrei s-o urci pe SEAP? Unde scrie? Nu e nimic de facut, ca sa-ti raspund la intrebare, tine-o acolo unde o ai!

Energie electrica si gaze

Buna ziua! Putem sa incheiem contracte cu un operator de la electrica si gaze (cu oricare furnizor de distributie) fara a achizitiona cantitatea pe SEAP adica OFFLINE si sa intocmim o nota justificativa. mentionez ca la gaze e o valoare de maxim 46916 lei cu tot cu TVA iar la electrica 4000 LEI cu TVA

Buna ziua!

In conf. cu art.7 alin (5) din Legea nr.98/2016 se poate realiza achizitia directa daca nu depaseste pragul de la acest articol.
In conf. cu art. 43 cu (3) si (4) din 395/2016 puteti realiza AD offline daca nu identificati în cadrul catalogului electronic produsul care va poate satisface necesitatea sau constatati că preţul postat de operatorii economici pentru respectiva achiziţiei este mai mare decât preţul pieţei.
Eu va propun sa faceti un studiu de piata prin intermediul catalogului SEAP raportat la valoarea estimata pentru aceste furnizari.
Daca ele sunt mai mari decat aveti dvs. valoare estimata, le printati pentru a le avea la dosar ca si dovada, intocmiti aceea nota justificativa de la art. 43 cu (4) si puteti realiza achizitia offline.
Dar va mai propun ca prezentele achizitii directe sa fie cat mai transparente. Acest lucru il puteti face prin publicarea unui anunt de publicitate, poatarea pe site-ul AC a documentatie privind AD-ul si depunerea la sediu a ofertelor, urmand a face analiza documentelor. Dupa ce analizati documentele ofertantului clasat pe primul loc ii veti transmite o comunicare prin care mentionati sa isi posteze oferta in catalogul SEAP pentru ca aceasta sa fie finalizata online. Aveti grija ca aceste comunicari sa fie transmise catre toti participantii la AD.
Este o parere poate mai intervin si alti colegi,
Spor,

Multumesc mult. Contractele

Multumesc mult.
Contractele sunt incheiate anul trecut pana pe 31,12,2017cu prelungire cu act aditional pana la 31.12.2018 pentru anul trecut am achizitionat o cantitate de gaz si energie electrica valabila ptr anul trecut 2017. Anul acesta ma gandesc sa numai achizitionez cantitate de SEAP sa las contractul sa se deruleze in continuare. Avand in vedere legislatia si reglementarile in vigoare, tarifele reglementate de lege privind acciza comerciala/necomerciala conform Codului Fiscal, contributia pentru cogenerare de inalta eficienta conform Ordinului ANRE 117/20.12.2016, valoarea certificatelor verzi conform legii 220/2009 estimarea lunara si regularizare la 3 luni a energiei electrica activa, energiei electrica reactiva, valoarea certificatelor verzi corespunzatoare cotei obligatorii estimate de catre ANRE, determinarea cantitatilor de energie electrica furnizata la care se fac corectiile in conformitate cu prevederile si reglementarile in vigoare, exista riscul sa nu estimez corect cantitatea necesara. Cum ma sfatuiti sa procedez?

In cazul contractelor de

In cazul contractelor de electricitate sau gaze, valoarea estimata cuprinde doar pretul de furnizare sau si celelalte tarife reglementate (transport, distributie,certificate etc)? De exemplu pretul de furnizare a unui MWh este de aprox. 245 lei fara TVA in timp ce valoarea unui MWh imbracat cum se cuvine cu toate taxele ajunge la 420 lei fara TVA. La un consum anual de 500 MWh, in prima varianta achizitia s-ar incadra la cumparare directa pe cand in varianta a doua la procedura simplificata.

strategia de contractare

Buna ziua,
Va deranjez cu o intrebare referitoare la strategia de contractare, respectiv: pentru achizitiile directe cu fonduri europene este necesara elaborarea strategiei de contractare? Deoarece ne este frica sa nu ne trezim ca trebuia, desi aceasta se elaboreaza pentru proceduri.
Va multumim!