Certificatul ISO obligatoriu ?

Buna ziua ,
Stie cineva daca certificatul ISO 9001 este obligatoriu pentru participarea la licitatii ?
In cazul de fata , la o anumita achizitie ,este vorba de mobilier , nu se solicita in mod expres , sunt trecute doar legile aferente achizitiilor publice , iar in legi nu am gasit nimic precizat de certificatul ISO .
Dar poate nu caut bine . Stie cineva daca este obligatoriu sa detii ISO pentru a participa ?

Multumesc !

Off, Duros, ce mi-as dori ca

Off, Duros, ce mi-as dori ca si voi ofertantii sa aveti habar de legile astea ale achizitiilor, sa va informati, sa va placa achizitiile, nu numai sa vreti sa castigati contracte........cu statul!!! Nu, Duros, ISO 9001 nu este obligatoriu, nu trebuie sa-l detii sau sa-l prezinti decat daca ti se solicita expres in fisa de date. Daca nu, nu!
Cat despre prevederile legale referitoare la "ISO", ele exista, nu ai stiut tu unde sa le cauti, citeste art 200 din Legea 98 sau art 195 din Legea 99.

Ai dreptate Raluca, noi ne

Ai dreptate Raluca, noi ne batem capul si altii fac o garamada de parale. Sunt unii care nu fac diferenta intre L 98 si L 99. Acuma omul a primit informatia dar probabil ca el crede ca oricare dintre articolele 200 si 195 ii este de folos.

M-am saturat sa-i invat pe

M-am saturat sa-i invat pe ofertanti cum sa faca ca sa castige contracte sau AD-uri. NU mai suport nestiinta, nepasarea, lipsa de responsabilitate, PROSTIA si multe alteleeeeeee. Vine unul la noi in birou zilele trecute si ne spune ca el a participat la multeeee proceduri in ultimul an, dar nimeni nu i-a cerut pana acum sa completeze acel DUAE si ce-i ala ca el habar n-are????!!!!
Ca de fapt sa aflam ca lui i se incredintase multe AD-uri, asa de-a gata, probabil si nu i se ceruse, normal, nici un DUAE.

Buna ziua

Ma puteti ajuta cu un raspuns la o intrebare?
Declaratia de disponibilitate a unei persoane are valabilitate daca este completata inainte de data aparitiei anuntului de participare la o licitatie?
In asteptarea raspunsului dumneavoastra, va multumesc anticipat!

Eu, nu te pot ajuta cu un

Eu, nu te pot ajuta cu un raspuns la o asemenea intrebare. Nu inteleg nimic. De fapt, intuiesc cam ce vrei sa intrebi, dar ..........nu credeam ca mai sunt autoritati care solicita declaratie de disponibilitate care au efect ZERO. Sau despre ce persoana o fi vorba? Asa ca daca vrei un raspuns sau o parere, reformuleaza si poate ne intelegem.

La o licitatie in fisa de

La o licitatie in fisa de date se solicita "lista cu personal propus pentru prestarea serviciilor insotita de o de declaratie pe propria raspundere ca va depune: certificate de calificare si declaratii de disponibilitate pentru persoanele din lista care nu sunt angajati ai ofertantului" Intrebarea mea este declaratia de disponibilitate daca este completata inainte de data aparitiei anuntului de participare in SEAP este valabila?

Ca sa-ti raspund strict la

Ca sa-ti raspund strict la intrebarea ta: este valabila chiar daca e completata inainte de aparitia anuntului de participare, insa in cadrul ei este stipulata exact denumirea procedurii tale. Daca e data asa la general......eu n-o vad ok.
Acum, ca sa detaliez:
1. Daca e completata inainte sa apara anuntul in SEAP, cum a stiut ofertantul/personalul propus de aceasta licitatie??????
2. Spui ca in fisa de date se solicita declaratie de disponibilitate; oare acea documentatie a fost verificata de ANAP? Cum s-a permis asa ceva? In lege nu scrie nimic de vreo astfel de declaratie, e abuziva din punctul meu de vedere.
3. Daca as fi ofertant si as vedea o astfel de prevedere in fisa de date, as notifica AC si daca nu ar lua masuri de remediere, as face contestatie.

Multumesc mult pt

Multumesc mult pt promptitudine si sfat! O zi minunata!

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri