Criteriul de atribuire proiectare (prestatii intelectuale)

1. Am observat ca mai multi operatori economici folosesc pretul cel mai scazut la servicii de proiectare si asistenta tehnica, iar altii folosesc cel mai bun raport calitate-pret conf.art.32 alin 6 din HG 395 si art.187 alin 8 si 9 din Legea 98/2016.
Am citit de nu stiu cate ori instructiunea nr.1/2017 a ANAP, sa inteleg ca acest criteriu "cel mai bun raport calitate-pret" se foloseste doar la prestatii intelectuale cu o complexitate ridicata? asa cum este prevazut in instructiunea nr.1/2017 ANAP art.10 alin.1, lit.a alin.2 si alin.3??? iar de exemplu daca am de facut o proiectare pentru reparatia capitala a unei sectii(spital), pot aplica criteriul pretul cel mai scazut pt. ca nu ar fi de complexitate ridicata?

nimeni?

nimeni?

nimeni?

nimeni?

nu a facut nimeni o procedura

nu a facut nimeni o procedura pentru proiectare?

Se utilizeaza criteriul

Se utilizeaza criteriul calitate-pret atunci cand utilizezi experienta personalului de proiectare ca si factor in criteriul de atribuire. Se utilizeaza criteriul calitate- cost atunci cand se puncteaza factori precum eficienta energetica , autonomie energetica a constructiei proiectate, gradul de "verde" , costuri de intretinere pe perioada de exploatare, etc. Nu se utilizeaza criteriul pretul cel mai scazut.
Am vazut pe SEAP anunturi imbecile utilizand criteriul calitate- cost si avand ca si factor de evaluare durata de proiectare.

multumesc dan_one

multumesc dan_one

eu tot sunt nedumerit Pai in

eu tot sunt nedumerit
Pai in instructiunea 1 imi spune care sunt cele de complexitate ridicata(constructie autostrazi, elaborarea unei noi arhitecturi oragnizationale...bla bla, buget mare de investitii, etc), sa inteleg ca ramane la latitudinea autoritatii contractante care sunt de complexitate redusa?
Daca am de facut un DALI pentru sectia X din Spital (zugraveli, schimbare instalatie termica, sanitare, electrice) aplic criteriul pretul cel mai scazut ? il consider de complexitate redusa ?
Si vine controlul si zice pai stai ca astea sunt de complexitate ridicata.

Pe proiectare drumuri am

Pe proiectare drumuri am criteriul cel mai bun raport calitate-preţ, unde componenta financiară 70%, iar experienţa profesională specifică proiectantului de drumuri 30%.

pai de ce componenta

pai de ce componenta financiara este 70% nu trebuie sa fie 40%?

De ce?

De ce?

În aplicarea art. 187 alin.

În aplicarea art. 187 alin. (8) şi (9) din Lege, în cazul contractelor de servicii având ca obiect prestaţii intelectuale, cum ar fi cele de consultanţă/asistenţă tehnică, elaborare studii, proiectare sau supervizare, aferente unor proiecte de complexitate ridicată, criteriul de atribuire prevăzut la alin. (1) se aplică în mod obligatoriu, iar ponderea alocată factorului preţ nu poate fi mai mare de 40%.
iar in Anexa la instructiunea nr.1 Propunerea financiară fără TVA | (maximum) 40 pct., experienta 24.pct, propun.tehnica-36pct
Poate am interpretat gresit

Proiectul de care scriam nu

Proiectul de care scriam nu este "de complexitate ridicată", nu presupune soluţii inovatoare sau lucrări deosebite.

Consultanta implementare proiect cf HG28/2013

Buna ziua!
Intrebarea mea este daca se poate achizitiona servicii de consultanta pentru implementare la un proiect finantat prin PNDL. Si cand se poate initia achizitia acestui serviciu inainte sau dupa atribuirea contractului de executie a lucrarii? Mi-ar fi de un real ajutor o parere si daca este posibil si o baza legala. Va multimesc!

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri