Criteriul de atribuire proiectare (prestatii intelectuale)

1. Am observat ca mai multi operatori economici folosesc pretul cel mai scazut la servicii de proiectare si asistenta tehnica, iar altii folosesc cel mai bun raport calitate-pret conf.art.32 alin 6 din HG 395 si art.187 alin 8 si 9 din Legea 98/2016.
Am citit de nu stiu cate ori instructiunea nr.1/2017 a ANAP, sa inteleg ca acest criteriu "cel mai bun raport calitate-pret" se foloseste doar la prestatii intelectuale cu o complexitate ridicata? asa cum este prevazut in instructiunea nr.1/2017 ANAP art.10 alin.1, lit.a alin.2 si alin.3??? iar de exemplu daca am de facut o proiectare pentru reparatia capitala a unei sectii(spital), pot aplica criteriul pretul cel mai scazut pt. ca nu ar fi de complexitate ridicata?

nimeni?

nimeni?

nimeni?

nimeni?

nu a facut nimeni o procedura

nu a facut nimeni o procedura pentru proiectare?

Se utilizeaza criteriul

Se utilizeaza criteriul calitate-pret atunci cand utilizezi experienta personalului de proiectare ca si factor in criteriul de atribuire. Se utilizeaza criteriul calitate- cost atunci cand se puncteaza factori precum eficienta energetica , autonomie energetica a constructiei proiectate, gradul de "verde" , costuri de intretinere pe perioada de exploatare, etc. Nu se utilizeaza criteriul pretul cel mai scazut.
Am vazut pe SEAP anunturi imbecile utilizand criteriul calitate- cost si avand ca si factor de evaluare durata de proiectare.

multumesc dan_one

multumesc dan_one