lucrari similare

Bună ziua!
Dacă o autoritate contractantă ar vrea să execute în cursul unui an bugetar lucrări de reparare trotuare, lucrări de reparare garduri, lucrări de reparare şanţuri (fiecare sub pragul achiziţiei directe), acestea se cumulează (considerându-se similare) şi dacă valoarea depăşeşte 441 mii lei se atribuie prin procedură simplificată fiecare?

similare?

Dacă se doreşte extindere şcoală (PT+LUCRARE până în 441 mii lei), hală depozitare (altă locaţie, valoare estimată 100 mii lei) şi grup sanitar exterior (altă locaţie, 15.000 lei) se cumulează şi fac procedură simplificată pe fiecare? Că nu mai ştiu cum să o judec. Lucrări similare sunt (lucrări de construcţii de clădiri), dar nu sunt destinate aceleiaşi utilizări (!).
Mulţumesc anticipat!!!

Chiar nu s-a confruntat

Chiar nu s-a confruntat nimeni cu astfel de situaţii?

art 17 alin 3 lit b) din HG

art 17 alin 3 lit b) din HG 395.

Alin 4....scuzeeeeee

Alin 4....scuzeeeeee

Mircea_raluca, la final le

Mircea_raluca, la final le aduna pe toate + proiectare + asistenta ?

NU, Bogdan, deci pt fiecare

NU, Bogdan, deci pt fiecare obiectiv de investitie in parte (scoala, hala si grup sanitar) se aduna PT+asistenta+executie. Daca pe vreunul dintre obiective iese procedura, face procedura, daca toate sunt AD, face 3 AD-uri.

Eu cred ca trebuie facuta o

Eu cred ca trebuie facuta o diferenta intre lucrari de reparatii curente carora li se aplica prev.art.17 alin.(2) si lucrari de investitii (constructii noi, reparatii capitale si reabilitari) unde vorbim de obiective (liste de investitii) , SF-uri, proiectare si dirigentie de santier , caz in care se aplica prev.art.17 alin.(4).
Sa spunem de pilda ca pe parcursul unui an avem urmatoarele lucrari:
1.Renovarea unor constructii existente diferite care implica reparatii curente de zugravire, vopsitorie, reparare instalatii electrice, termice, de apa, etc, atunci valorile se cumuleaza si procedura pt. reparatia curenta pe fiecare constructie in parte se stabileste in functie de valoarea cumulata totala. Ex. Cladirea A - reparatii pereti+gletuire+zugraveli + reparatii faianta+reparatii parchet+reparatii prize el.+reparatii instal bai = 100.000 lei ; Cladirea B - reparatii pereti+gletuire+zugraveli + reparatii faianta+reparatii parchet+reparatii prize el.+reparatii instal bai = 150.000 lei ; Cladirea C - reparatii pereti+gletuire+zugraveli + reparatii faianta+reparatii parchet+reparatii prize el.+reparatii instal bai+ reparatii acoperis = 200.000 lei.
Valoarea cumulata a celor 3 lucrari la cladiri este de 450.000 lei . Avand in vedere valoarea totala si faptul ca cele trei lucrari sunt similare, se va aplica pt fiecare lucrare in parte procedura simplificata.
2.Reparatie capitala prevazuta in lista de investitii cu o singura pozitie a unui singur obiectiv care implica proiectare 50.000 , consolidare+reparatii pereti+gletuire+zugraveli + reparatii faianta+reparatii parchet+reparatii prize el.+reparatii instal bai+ reparatii geamuri, usi+reparatii acoperis in valoare de 350.000 lei . In acest caz valoarea estimata va fi de 400.000 lei luand in calcul si valoarea serviciilor de proiectare. Avand in vedere ca valoarea estimata este de 400.000 lei atribuirea se va face direct .
Cu toate ca pe parcursul anului avem lucrari in valoare totala de 850.000 (450.000+400.000) se vor aplica proceduri dupa cum am aratat, adica valoarea reparatiilor curente nu se cumuleaza cu valoarea reparatiilor capitale.

Va multumesc ptr raspuns, nu

Va multumesc ptr raspuns, nu am avut niciodata achizitii de lucrari, legislatia in domeniu nu imi e cunoscuta si nici dupa citirea art 17 alin 2- 4 pot sa spun ca nu ma dumirisem ieri. Multumesc inca o data.

Mulţumesc!

Dilema constă în faptul că lucraările sunt încadrate în aceeaşi grupă CPV, sunt realizate de operatori economici care acţionează în aceeaşi piaţă de profil, au aceeaşi calitate (construcţie de clădiri), dar au destinaţii diferite.
Totodată, avem şi o strategie de dezvoltare locală în care costruirea/extinderea/repararea şcolilor reprizintă un obiectiv de atins, dar halele şi toaletele exterioare nu sunt prinse.
Aşadar, conf art. 17 alin 4 din hotărâre mi se spune că proiectarea cu lucrările se cumulează pe fiecare obiectiv "cu conditia ca respectivele investitii sa nu faca parte dintr-un proiect sau dintr-o strategie de dezvoltare integrata la nivel national, regional, sau local". Pe cale de consecinţă, să înţeleg că dacă avem strategie de dezvoltare locală le cumulez?

Pentru adâncirea "misterului"

Ca o altă soluţie ar putea fi cumularea şi scoaterea la licitaţie pe trei loturi. :))

Pai, Verona, n-ai spus nimic

Pai, Verona, n-ai spus nimic de "strategia locala". Se schimba lucrurile si cel mai sigur si sa poti dormi tu linistita, ar fi sa faci procedura pe loturi. Si nu te mai doare capul.

Misterul tot mister

"... cu condiţia ca respectivele investiţii să nu facă parte dintr-o strategie ....". După cum scriam mai sus, hala şi toaletele nu fac parte din strategie, doar şcoala. Iar legea este atât de interpretabilă că ajungem uneori să fim mai catolici decât papa.

Verona, hmm, oare toaletele

Verona, hmm, oare toaletele de femei sunt similare cu cele pentru barbati? Vezi caco nform instructiunii 2 trebuie sa precizezi care cu care e similar. Cam in asta ar fi strategia.

Da, Verona, am inteles; si

Da, Verona, am inteles; si acum, dupa mine, faza ar sta cam asa: scoala care face parte dintr-o strategie ar trebui scoasa la licitatie, iar pt hala si toaleta, imi mentin parerea ca se estimeaza separat, deci daca esti sub prag, faci 2 achizitii directe.

Mulţumesc pentru răspunsuri!

dan_one, nu am citit instrucţiunea 2, dar o să o citesc. Ooof, să nu mai discutăm de strategie! Că şi aici am nedumeriri, ca la referatul de necesitate. Mă gândesc că normele interne ar rezolva multe.
mircea_raluca 2000, dacă şcoala este sub prag (PT+ lucrări), tot procedură o vezi? Asta, aşa ca să despicăm firul la micron. Am mai întrebat în stânga şi-n dreapta, iar părerile sunt împărţite. Cică legea e interpretabilă.

Verona, intrucat scoala face

Verona, intrucat scoala face parte din strategie, in interpretarea art 17 alin 3 din 395, eu inteleg ca nu mai ai voie sa iei separat SF, PT+AT+Executie si Dirigentia, trebuie sa le cumulezi. Deci daca pt scoala ta, faci sau ai deja si SF plus PT si executia de acum, plus asistenta tehnica plus dirigentie, trebuie sa cumulezi valoarea tuturor acestora. Daca iesi sub pragul de AD atunci foarte bine poti face AD daca nu, nu. Dar trebuie sa stii de acum daca vei avea nevoie si de asistenta tehnica si de diriginte de santier si de SF ca trebuie cumulate toateeeee.