Alt contract DUAE

Buna ziua,
Daca am scris in DUAE ca indeplinim cerinta de experienta similara cu un contract, care ulterior ne-am dat seama ca noi am executat un procent mai mic din el si nu mai indeplinim cerinta valorica, se poate sa depunem un alt contract la momentul in care AC ne solicita toate actele din DUAE? (avem foarte multe contracte care indeplinesc cerinta, a fost depus acela din prostie)

Pai nu prea se poate daca in

Pai nu prea se poate daca in DUAE ai scris obiectul contractului, nr.contract, valoarea, beneficiarul. E greu sa gasesti un alt contract care sa aiba date identice.

Prostia se plateste, din

Prostia se plateste, din pacate!

Oricum, sincer daca nu

Oricum, sincer daca nu indeplinesti cerinta cu ce ai scris in DUAE, nici nu vei mai ajunge la momentul de a-ti fi solicitate documentele care probeaza DUAE, ca ma indoiesc ca AC te va admite si, mai mult, nici nu stii daca esti pe primul loc in clasament. So...

Daca

Daca ti se solicita documentele de calificare omite sa pui acordul de asociere, depinde de fiecare autoritate contractanta daca iti mai solicita sau nu. :))) Daca ai fost lider de asociere ai sanse de 80 % sa nu ti se mai ceara clarificari. Parerea mea.

Lucian,

Nu prea sunt de acord cu parerea ta, in general acordul de asociere se depune odata cu DUAE , daca ofertantul nu l-a depus atunci se vor solicita clarificari privind depunere acestuia, toate acestea se intampla cand inventariezi documentele depuse de ofertant pana sa treci la etapa de evaluare DUAE.
Din cate a spus Daniel, tu ai completat datele contractului in Duae , dar eu nu cred ca la prima vedere prin simpla evaluare a DUAE rezulta procentul pe care tu ca si societate l-ai indeplinit in acel contract.
Parerea mea este urmatoarea:
Plec de la faptul ca experienta similara a ofertantului este ceva ce nu o poate lua nimeni si nu poate fi modificata, deci ea in momentul de fata exista, deci , in momentul in care tu ca si societatate depui documentele, autoritatea le verifica si constata ca ai incompleta documentatia prin neindeplinirea cerintei privind experienta similara. Eu as solicita clarificari de completare a documentelor care deja exista .
Eu asa as face iar daca ofertantul imi demonstreaza ca indeplineste aceasta cerinta este ok, daca nu il exclud. Asta ar demonstra si buna credinta a autoritatii in evaluarea ofertelor.
ART. 209 din lege
(1) În cazul în care informaţiile sau documentele prezentate de către operatorii economici sunt
incomplete sau eronate sau în cazul în care lipsesc anumite documente, autoritatea contractantă are
dreptul de a solicita într-un anumit termen ofertanţilor/candidaţilor clarificări şi, după caz,
completări ale documentelor prezentate de aceştia în cadrul ofertelor sau solicitărilor de participare,
cu respectarea principiilor tratamentului egal şi transparenţei.
Poate , dragi colegi va ganditi ca incalc principiul tratamentului egal si totodata ii ofer un avantaj, prin aceste completari , dar eu consider ca nu fac altceva decat sa clarific documentele pe care le-a depus si sa judec cu buna credinta ca poate el ca si societate are aceasta experienta similara, nu sa ma arunc de al exclude .
Asta este parerea mea,

Eu i-am dat un sfat,

Eu i-am dat un sfat, ca operator economic. Oricum facem pariu, ca daca o sa fi pe primu loc si la documentele de calificare depui pe langa contractul mentionat in DUAE inca unu - doua de valori mai mari nu o sa ai probleme.

Scuze,

Cred ca te refereai la acordul de asociere privind contractul in cauza.

Da,

Da, acordul de asociere de la contractul mentionat ca experienta similara.

Ana Maria sunt de acord cu

Ana Maria sunt de acord cu tine, insa nu 100%. I-as cere si eu clarificari si completari ale documentelor si informatiilor deja prezentate. Daca el vine cu un ctr nou nout, sa fie sanatos, e OUT. Daca imi clarifica si-mi spune ca in contractul prezentat in DUAE alata e valoarea care atesta exoerineta sa, atunci e ok, dar sa nu vina cu alte contracte decat cele declarate, ca atunci clar il favorizez si nici nu mai poate fi vorba de tratament egal. Pai atunci poate sa vina oricine cu ce-i trece prin cap in DUAE, in ideea ca, lasa, ca-mi cere AC clarificari si-i spun atunci cum stau treburile.
Lucian, bag de seama ca ai participat numai la autoritati BELEA, de ai parerea asta despre noi - entitatile/autoritatile. Eu zic sa sufli si-n iaurt ca nu se stie peste cine dai data viitoare. :)

Mda,

Am cunoscut foarte multe autoritati contractante, iar la modul de verificare nu exista asemanari. Daca unele cauta orice sa te poata scoate din procedura altele nici nu le intereseaza ce ai depus acolo. De multe ori am stat in stres pentru ca stiam ca am "bube" in documentele depuse, pe care insa nu le-a observat nimeni, si de cate ori am stat stresat ca am documentatia "beton" eram descalificat pentru ca "aveam prea multe semne de ortografie in oferta".

:)

:)

Daca AC este destul de

Daca AC este destul de migaloasa, va solicita cu siguranta o copie dupa contractul prezentat ca si experienta similara si purecandu-l va vedea ca este indeplinit in asociere bla, bla bla si atunci e vai. Daca AC e "lasa-ma sa te las" , asa cum zice si Lucian sigur nu vor exista probleme.