Prelungirea valabilitatii ofertei si a garantiei de participare

Buna ziua
Am urmatoarea speta: Am solicitat operatorilor economici prelungirea valabilitatii ofertei si a garantiei de participare.
Majoritatea au depus act aditional de prelungire a valabilitatii garantiei de participare si o adresa prin care specifica ca sunt de acord cu prelungirea valabilitatii ofertei.
Doi dintre ei nu au depus decat act aditional de prelungire a valabilitatii garantiei de participare, fara sa faca nici o referire la prelungirea valabilitatii ofertei.
Imi da raspuns ca "prelungind valabilitatea garantiei de participare, se prezuma ca a prelungit si valabilitatea ofertei". Daca aplic principiul tratamentului egal ar trebui sa-i resping oferta, raspunsul fiind neconcludent/incomplet.
Pot sa resping oferta pe 134 (5) din HG 395/2016, sau sa-i accept raspunsul?
Ce ziceti?
Multumesc

Art.137, alin.2 litera

Art.137, alin.2 litera i)-HG395/2016- oferta este considerată inacceptabilă daca:
i) ofertantul refuză să prelungească perioada de valabilitate a ofertei şi a garanţiei de participare;

Valabilitate oferta

Multumesc ptr raspuns. Asa consider si eu. Insa el imi spune ca prelungind garantia, a prelungit automat si valabilitatea ofertei. Ori in raspuns el nu face nici o referire la oferta, deci..... sigur va contesta respingerea ofertei. Sunt curioasa ce decizie va lua CNSC -ul in acest caz.

Asta e exces de zel. Normal

Asta e exces de zel. Normal ca CNSC-ul ii va da dreptate, pur si simplu nu faci decat sa prelungesti licitatia.

Pai nu ajunge la CNSC. Intai

Pai nu ajunge la CNSC. Intai trebuie sa depuna o notificare prealabila (vezi Legea 101/2016) in care o sa-ti ceara sa remediezi decizia si atunci in remediere ii soliciti prelungirea ofertei. Dar se poate sa apara o problema- prelungirea nu poate fi facuta dupa curgerea perioadei de valabilitate. Adica o oferta expirata ramane expirata. Ca si la contracte - nu poti prelungi un contract dupa expirarea durate pt care s-a incheiat.

CORECT

ANAP-ul zice ca pot solicita prin clarificari "acordul formal de prelungire a valabilitatii ofertei" (acum 5 minute mi-au raspuns asta pe helpdesk), insa ai dreptate cu oferta expirata . Multumesc

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri