Notificare si contestatie

Ajutor.Buna ziua
Am primit o notificare prealabila prin care se solicita prelungirea termenului de depunere a ofertelor.
Am data raspunsul ca vom face demersurile necesare in acest sens, insa raspunsul ANAP pentru erata a fost ca se respinge deoarece nu se respecta termenul prevazut la art. 55 alin 1 din HG 395 coroborat cu art. 3 alin 2 din Lg 98.
Mentionez ca notificarea a fost trimisa pe data de 04.07.2017, iar termenul de depunere a ofertelor era 10.07.2017. Contestatia a fost depusa dupa termenul de depunere a ofertelor. Totusi contestatorul a depus oferta.
Ce pot sa fac? Multumesc

Ca sa lamurim problema

Ca sa lamurim problema trebuie sa ne spui care este valoarea estimata ,ce tip de procedura e si cand s-a publicat in SEAP anuntul ca sa putem sa facem niste calcule.

Procedura

Procedura simplificata
Valoare estimata 4695000 lei, anunt publicat in 10.05.2017

Prelungirea termenului de

Prelungirea termenului de depunere nu se face prin notificare ci se face prin solicitare de clarificari , online, prin intermediul SEAP . Notificarea prealabila reprezinta cererea prin care se solicită autorităţii contractante reexaminarea unui act al autorităţii contractante, în sensul revocării sau modificării acestuia. Deci notificarea ar fi trebuit sa o faca in cazul in care ar fi solicitat prin clarificari prelungirea si autoritatea contractanta nu ar fi fost de acord sau nu ar fi raspuns solicitarii.
Trebuie sa lamuresti daca notificarea de care vorbesti ca a fost primita pe 04.07.2017 este o solicitare de prelungire adresata prin SEAP, sau este o notificare prealabila in intelesul legii remedierii si cailor de atac(L101/2016) cu privire la o solicitare mai veche de prelungire?
Ar fi trei situatii:
1.Daca este o solicitare de clarificari privind prelungirea perioadei de depunere , atunci este transmisa tardiv cum spune si ANAP-ul.
2.Daca este o notificare prealabila fata de o solicitare anterioara de prelungire la care nu s-a dat curs , aceasta a fost transmisa tardiv in sensul ca pune autoritatea contractanta in imposibilitatea de a aplica prelungirea.
3.Daca este o notificarea prealabila fara reexaminarea unui act al autorităţii contractante, atunci aceasta devine fara obiect.

Este o notificare prealabila

Este o notificare prealabila prin care solicita decalarea termenului de depunere a ofertelor, in caz contrar va face contestatie ceea ce a si facut

Si cum ti-a transmis

Si cum ti-a transmis notificarea prealabila? Online prin intermediul SEAP sau cum?

Da prin SEAP

Da prin SEAP

Conform prev. art.6 alin.3

Conform prev. art.6 alin.3 din Legea 101/2016, in cazul în care notificarea prealabilă priveşte conţinutul documentaţiei de atribuire (adica data limita de depunere din anunt) publicate in SEAP, data luării la cunoştinţă este data publicării documentaţiei de atribuire, in cazul tau data de 10.05.2017. Notificarea prealabila trebuia inainta in cazul procedurii simplificate cel tarziu in termen de 5 zile de la data luarii la cunostinta (a publicarii anuntului) adica pana la data de 16.05.2017. (art.6, alin.1 litera b)
Parerea mea este ca notificarea , daca nu a fost facuta in baza unei solicitari de clarificari de prelungire a perioadei de depunere a ofertei, este tardiva iar contestatia va fi respinsa 100% de Consiliu. Viciul este ca operatorul a contestat termenul limita de depunere , nu o eventuala solicitare de prelungire a termenului. Diferenta din cele doua este fundamentala. Fa catre Consiliu o preintampinare ca si punc de vedere cu ce ti-am explicat aici.

Pe parcusrul derularii

Pe parcusrul derularii procedurii termenul de depunere a ofertelor a fost prelungit de 2 ori.Prin notificare solicita o noua prelungire pe motiv ca in urma raspunsurilor la solicitarile de clarificari s-au modificat niste liste de cantitati. In urma notificarii ne- am dat un acord de principiu cu privire la o noua decalare insa nu a fost acceptat de catre ANAP pe motivele aratate mai sus. Cu toate ca au depus totusi oferta, dupa expirarea datei de depunere a ofertelor au depus contestatie

Pai notificarea de

Pai notificarea de reprelungire nu e notificare prealabila in intelesul Legii 101/2016 ci o solicitare de clarificari de a reprelungii perioada. Legal trebuia sa faca o notificare prealabila cu privire la actiunea ta de a nu prelungi perioada. Cu alte cuvinte inteleg ca a depus contestatie fara notificarea prealabila in intelesul prevederilor Legii 101/2016. Asta inseamna ca nu a respectat procedura caii de remediere si atac iar Consiliul va respinge contestatia.

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri