Oferta inacceptabila si neconforma

Comisia de evaluare constata ca :
propunerea tehnica nu este prezentata intr-o maniera organizata pentru facilitarea corespondentei intre raspunsul ofertantului si cerinta , asa cum este cerut in caietul de sarcini si in fisa de date. Adica, propunerea tehnica are mai multe titluri numerotate de la 1 la 9, si la un moment dat ofertantul le numeste capitole. Fiecare astfel de capitol are propria lui numerotare a paginatiei, adica propunerea tehnica nu are o numerotare unica de la prima pagina pana la ultima, si aceste capitole contin niste titluri numerotate la randul lor de la 1 la.......care la randul lor contin alte titluri numerotate de la 1 la ........ Si asa se ajunge la o arborescenta de genul 4.1.1.2., fara a fi denumite acestea ca subcapitole, pucte, subpuncte.... Fiecare capitol are o astfel de arborescenta fara a prelua in numerotare si cifra capitolului, adica 3.4.1.2. sau 7.4.1.2 astfel ca se face confuzie intre 4.1.2. din cap 3 si 4.1.2 din cap 7 , mai ales ca nici paginatia nu poate fi un reper, pagina nr 5 e intalnita si la cap 3 si la cap 7. Iar in cadrul propunerii se fac trimiteri de exemplu, "la 4.1.2" si comisia cauta 4.1.2. in toate capitolele sa vada care 4.1.2 corespunde cerintei.
In aceste conditii propunerea tehnica poate sau putea fi respinsa ca inacceptabila conf cu art 215 alin 4?
Pana la urma comisia a izbudit sa gaseasca firul logic al propunerii tehnice .
Apoi comisia a constatat ca raspunsurile la cerinte sunt sumare desi in caietul de sarcini s-a cerut detalierea, iar in alte situatii detalierea este generalizata , parca ar fi un support de curs si nu o propunere personalizata.
In aceste conditii propunerea tehnica poate fi respinsa ca neconforma, conf art 215 alin4?
Avand in vedere ca modul de prezentare a propunerii tehnice , ca forma, cat si continutul ei , in mare parte, nu indeplinesc cerintele din Caietul de sarcini, poate fi respinsa propunerea fara a mai solicita clarificari ?
Daca v-ati intalnit cu acesata situatie, va rog o propunere.
Multumesc

Eu cand vad asa ceva imi fac

Eu cand vad asa ceva imi fac datoria si cer ofertantului clarificări ... nu ai prezentat, nu ai detaliat desi am cerut asta, mai mult ai copiat.... Daca persistă in a nu da informatiile cerute - neconformă, 137 , ali. 1 lit a.
Ca sa ma inspir in argumentatie merg pe decizii CNSC .
Căutati pe google ca de expemplu " CNSC download Legea 98 nu a detaliat propunerea tehnica ", sigur găsiti o multime de spete.

Multumesc

Multumesc.

modificarea contractului

In aplicarea prevederilor legale privind modificarea contractului de achizitie publica/sectoriala, respectiv art. 221 alin.1 li a) si alin.2 din Lg. 98/2016, si art. 236 din Lg. 99/2016, astfel cum este mentionat in Instructiunea nr. 3/2017 ANAP, formalizarea modificarii , in cazul in care are loc o modificare a valorii contractului, prevazuta prin clauze de revizuiren in contract, are loc prin Act aditional la contract, sau se poate suplimenta contractul cu procentul stabilit (10-15% in functie de tipul de contrcat) si prin aplicarea directa a clauzelor contractuale.

Multumesc.