Licitatie deschisa

licitatie deschisa urmata de o etapa finala de licitatie electronica. Licitatia se desfasoara prin mijloace electronice.
Intrebare:
inainte de a trece la etapa finala de licitatie electronica, dupa ce comisia de evaluare a finalizat etapa de licitatie deschisa, exista obligatia intocmirii unui raport de evaluare intermediar pe care sa il inainteze spre aprobare conducatorului autoritatii contractante,... asa cum este la licitatie restransa??? (se considera ca etapa finala de licitatie electronica este o a doua etapa??? - din lege nu inteleg asa ceva).

Buna seara,

Referitor la
"se considera ca etapa finala de licitatie electronica este o a doua etapa???", conform legii nu este considerata ca o a doua etapa deoarece in conf. cu art. 73 din 98/2016 , LD se desfăşoară într-o singură etapă obligatorie.
Deci, pentru licitatia deschisa vei incheia un singur Raport de Procedura si dupa cum ai studiat este foarte adevarat ca numai la LR , legea te obliga sa inchei si un Raport de procedura Intermediar.
Eu iti propun ca dupa finalizarea evaluarii financiare, dupa ce ai dat admisibile ofertele, sa elaborezi un proces verbal in care sa mentionezi toata evaluarea financiara si sa transmiti comunicarile ofertantilor prin care le precizezi ca oferta lor este declarata admisibila si ca vor intra in etapa finala de licitatie electronica.
Asta este parerea mea, poate mai intervin si alti colegi.

Cu atat mai mult cu cat si la

Cu atat mai mult cu cat si la LR apare la art. 78 alin. 10 din 98/2016 ca ai dreptul de a decide organizarea unei etape finale de licitaţie electronică, deci dupa logica pe care ai urmat-o ar trebui sa inchei 3 RP-uri la LR si doua RP-uri la LD, ceea ce nu este tocmai OK pentru ca in conf. cu art. 216 alin 2 este o munca si un timp pierdut .
Totodata, legea nu iti interzice acest lucru, daca doriti sa incheiati RP-uri intermediare, este decizia dvs.
O seara buna,