Referitor la o procedura simplificata pentru achizitionare 9 autoutilitare si 3 autoturisame .

Pot sa achizitionez autoutilitarele printr-o achizitie simplificata si autoturismele prin achizitie directa ?

Cum se poate realiza achizitia ?

Va rog un sfat.

Autoturisme nu ai voie sa

Autoturisme nu ai voie sa achizitionezi in 2018 decat din categoria celor cu propulsie electrica (vezi art.13 din OUG 90/2017). Valoarea unui autoturism electric depaseste pragul achizitiei directe , asa ca daca totusi achizitionezi, alegi procedura simplificata.
Autoutilitarele - procedura simplificata obligatoriu.

In functie de tipul autoritatii publice...

In functie de tipul autoritatii publice, se poate sau nu sa se achizitioneze autoturisme si mobilier.
Astfel, conform art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 "30. instituţii publice - denumire generică ce include Parlamentul, Administraţia Prezidenţială, ministerele, celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice, alte autorităţi publice, instituţiile publice autonome, precum şi instituţiile din subordinea/coordonarea acestora, finanţate din bugetele prevăzute la art. 1 alin. (2)."
Autoritatile publice locale (Consilii Judetene, primarii samd) sunt guvernate de LEGE nr.215 din 23 aprilie 2001 - Legea administraţiei publice locale, asa ca, din punctul meu de vedere, la acestea nu este interzisa achizitia de autoturisme/mobilier in 2018.
Cat priveste numarul lor si procedura de atribuire, cred ca se merge pe achizitie de mijloace de transport 9cumulat pe necesitate), nu separat autoutilitare si separat autoturisme. Asa ca, in principiu este minim procedura simplificata. Lotizarea/nelotizarea este la latitudinea dvs.
Spor la munca!