lipsa cazier judiciar administrator

Buna ziua!
Inca de la inceput va spun ca sunt nou in achizitii si as avea nevoie de o parere.
Am o procedura simplificata pe SICAP si singurul ofertant care mi-a depus oferta nu poate sa imi prezinte cazier judiciar al administratorului (cel inscris la ONRC) deoarece acesta este plecat in strainatate si nu are timp pentru a solicita la ambasada.
Ofertantul mi-a prezentat o imputernicire notariala prin care administratorul il imputeniceste pe imputernicit sa il reprezinte in relatia cu toate institutiile/tertii (ANAF, ONRC, Politie, societate de leasing, Societate bancara, angajati.... etc)
Parerea mea este ca nu pot sa ii dau admis la "indeplinire DUAE" daca nu imi aduce acest certificat de cazier dar indre=aznesc totusi sa va intreb.... poate ati avut o astfel de situatie.

Va multumesc anticipat!

Cazier judiciar pt SRL a

Cazier judiciar pt SRL a depus? Daca a depus pt SRL si nu a depus pt persoana lui ridica semne de intrebare pt ca aceste certificate se elibereaza de obicei odata. Ati verificat pe SEAP (documente constatatoare) conduita firmei?

Lipsa cazier

Buna dimineata
1. Daca acea imputernicire este valabila in relatie cu toate institutiile publice, asa cum dumneavoastra (sau ofertantul) specificati, nu ar trebui sa fie o problema pentru eliberarea catre imputernicit a unui Cazier judiciar pt administrator. Nu cunosc data eliberarii cazierului judiciar pentru firma, asa ca nu pot sa ma pronunt cu privire la valabilitatea lui si la posibilitatea de a fi fost eliberat un cazier judiciar in acel moment si pentru administrator.
2. Explicatiile gen "administratorul este plecat din tara" sau "este in concediu" samd nu stau in picioare in fata unei comisii de evaluare. Operatorul economic nu este impiedicat in nici un fel sa detina la momentul depunerii ofertei un cazier judiciar valabil pentru administrator; astfel, daca evaluarea ofertelor nu dureaza mai mult de 6 luni, poate fi acceptat un cazier judiciar emis in urma cu maxim 6 luni. In cel mai rau caz, daca un cazier judiciar este valabil la momentul depunerii ofertei si implicit DUAE, dar intre timp a expirat... poate fi validat ca "valabil la momentul depunerii ofertei" (daca intre data expirarii si data solicitarii dovezilor indeplinirii celor din DUAE este o perioada rezonabila, sa zicem sub 30 de zile).
Personal consider ca lipsa/neprezentarea unui document declarat in DUAE ca exista... este motiv de respingere a ofertei, lipsa inscrisurilor in cazierul judiciar fiind "motiv de calificare". In cel mai fericit caz (pentru ambele parti) ii mai solicitati clarificari si ii dati un nou termen de depunere a cazierului judiciar. Daca nu se conformeaza e "out"...
Spor la munca

A devenit platitor de TVA

In urma unei Licitatii - Procedura simplificata s-a incheiat cu un operator neplatitor de TVA un contract de prestari servicii cadastru sistematic ( prin finantare IV OCPI). Intre timp acesta a devenit platitor de TVA. Se mai poate incheia cu acesta un act aditional pentru TVA si in ce conditii tinand cont ca finantarea este de la OCPI?

Pentru SRL a depus, chiar si

Pentru SRL a depus, chiar si pentru imputernicit dar nu si pentru Administrator. In SICAP la Documente constatatoare nu exista nicio informatie despre acest SRL.
Multumesc!

Din cate stiu nu exista o

Din cate stiu nu exista o imputernicire notariala universal valabila , adica sa o folosesti in orice scop si oriunde. O imputernicire notariala are un destinatar unic si un scop precis si se foloseste in original o singura data. De ex. sunt imputernicit prin acea procura notariala sa solicit si sa ridic un certificat fiscal de la ANAF. Printr-o alta imputernicire sunt imputernicit sa solicit si sa ridic un cazier pt firma de la politie. Adica nu pot folosi aceeasi procura si la ANAF si la politie.
Sa admitem ca administratorul e de buna credinta si nu este inscris in cazierul judiciar iar lipsa documentului nu ar avea consecinte . Dar ce se intampla daca administratorul este inscris in registrul cazierului judiciar si se foloseste de acest subterfugiu pt a ocoli legea ?Din ce ati scris se pare ca imputernicitul este acreditat si pt politie. Transmiteti-i prin clarificari acest lucru si invitati-l sa ridice cazier pt administrator in baza imputernicirii incredintate.

cadastru sistematic

In cazul in care, exista un contract de finantare incheiat cu OCPI, pretul final pe care OCPI il va deconta este de 60 lei/imobil conform alin. 30-32 de la art.9 din Legea nr. 7/1996. Daca pretul final al contractului este de 60 lei/imobil, suma contractata nu se poate majora. De asemenea, valoarea contractului de finantare se actualizeaza in functie de valoarea contractului de prestari servicii.