Despre noua forma DUAE

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu noua modalitate de completare a DUAE.
Cum adaug la o procedura un tert sustinator/subcontractant care nu e inscris in SEAP. Cum completez DUAE pentru acestia?
Multumesc.

Raspuns

Aceasta e o mare problema. Nu ai cum. Toti participantii trebuie sa fie inscrisi, pentru ca Ofertantul unic (sau liderul) ii cauta/adauga din lista dupa codul fiscal. Apoi da el accept in grupul creat de Ofertant.
Problema apare si la subcontractori/terti...dupa ce se inscrie la procedura, in platforma apare numele lor peste al ofertantului, la ofertant apare ca a completat DUAE, desi el nu a facut acest lucru...

Semnatura electronica DUAE in SICAP

Ne poate lamuri vreo persoana care actioneaza in calitate de AC, cum poate fi incarcat acel DUAE generat in noua varianta (completata in SICAP direct), semnat electronic?
Exportarea DUAE format .xml, versiune 2.0 este posibila. Il semnam, ok. Dar cum il incarcam in SICAP si unde? La sectiunea Documente de calificare? Pentru ca importarea, inapoi dupa ce s-a aplicat semnatura electronica nu este posibila.
Multumim

Eroare in DUAE SEAP

Buna ziua. La o licitatie pe loturi unul din ofertanti a raspuns cu DA la sectiunea DUAE " VINOVAT DE INTERPRETARE ERONATA, NEDIVULGARE DE INFORMATII, INCAPACITATE DE A FURNIZA DOCUMENTELE NECESARE SI OBTINERE DE INFORMATII CONFIDENTIALE REFERITOARE LA ACEASTA PROCEDURA"

Daca accesam !Detalii avem urmatorul text:

Operatorul economic s-a aflat într-una dintre situațiile următoare: a) Nu s-a făcut grav vinovat de declarații false la furnizarea informațiilor necesare pentru verificarea absenței motivelor de excludere sau a îndeplinirii criteriilor de selecție, b) a ascuns astfel de informații, c) nu a fost în măsură să furnizeze, fără întârziere, documentele justificative solicitate de autoritatea contractantă sau de entitatea contractantă, și d) a încercat să influențeze în mod nepermis procesul decizional al autorității contractante sau entității contractante, să obțină informații confidențiale care i-ar putea conferi avantaje necuvenite în cadrul procedurii de achiziții publice sau că a furnizat din neglijență informații false care pot avea o influență semnificativă asupra deciziilor privind excluderea, selecția și atribuirea?

In Anexa 1 Documentația standard de atribuire a contractului de achiziție publică/sectorială de produse avem urmatorul text:
Operatorul economic poate confirma că:
a) Nu s-a făcut grav vinovat de declarații false la furnizarea informațiilor solicitate pentru verificarea absenței motivelor de excludere sau a îndeplinit criteriile de selecție,
b) Nu a ascuns astfel de informații,
c) A fost în măsură să furnizeze, fără întârziere, documentele justificative solicitate de autoritatea/entitatea contractantă și
d) Nu a încercat să influențeze în mod nepermis procesul decizional al autorității/entității contractante, să obțină informații confidențiale care i-ar putea conferi avantaje necuvenite în cadrul procedurii de achiziție publică/sectorială sau să furnizeze din neglijență informații false care pot avea o influență semnificativă asupra deciziilor privind excluderea, selecția și atribuirea?

Revenim la procedura mea.Un OP a raspuns Da ceilalti NU
Ce parere aveti stimati colegi? Cum procedez?
Multumesc

Parere

Cred ca semnam electronic doar pdf-ul.... forma de xml. ramane in sistem.....
E o asa harababura....cred ca nici autoritatile contractante nu stiu mare lucru....

Raspuns

Raspuns SEAP

DUAE reprezinta o declaratie pe propria raspundere , iar ofertantul isi asuma cele completate.
Din punct de vedere tehnic aveti posibilitatea de a solicita clarificari in acest sens.

O sa le solicit clarificari :)

Vizualizare DUAE

am incercat sa fac, astazi, un DUAE pentru o procedura simplificata. Cum as putea sa-l vizualizez dupa ce il salvez?

Nu mai ai cum; doar imprimare

Nu mai ai cum; doar imprimare directa si te uiti pe hartie; daca este ok, o semneaza conducerea/imputernicitul, apoi tu cu semnatura electronica si o postezi la procedura respectiva.

La aceasta intrebare

La aceasta intrebare si colegii mei au raspuns gresit, dar nu cu intentie, ei practic nu au bifat casuta cu NU dar la imprimare a aparut exact invers cu DA. Nuu au mai verificat, stiind ca au bifat corect. Poate fi si din sistem, de aceea recomand ofertantilor sa fie atenti.

Risc

Aici ofertantii risca foarte mult, pentru ca nu pot verifica acest DUAE, nici pe al lor si nici pe al subcontractantilor, tertilor....in plus daca bifezi casuta cu X inseamna ca s-a salvat si nu te mai poti intoarce pentru corectie.

DUAE

Se poate reveni pe DUAE sa rectifici daca ai ceva gresit. Apesi pe creion, se activeaza campurile, modifici si salvezi din nou.

Format editabil

Raspuns clarificare op. ec.: Din informatiile primite de la operatorii din cadrul SEAP, ni s-a comunicat ca trebuie sa ne atasati in cadrul solicitarii de clarificari, formularul DUAE in format editabil (pdf) , formular ce se afla doar pe pagina dv, a autoritatii contractante (in dreapta jos).

Eu nu cred asa ceva. M-am uitat si nu exista niciun buton in dreapta jos si nici posibilitatea de a mai editat alt DUAE.

In alta ordine de idei am impresia ca unii operatori economici incerca sa se foloseasca de confuziile care s-au creat odata cu aceste modificari.
Mai exact un op ec mi a atasat ca si exp similara un contract care nu acopera toate loturile la care a participat. In raspunsul dat el da vina pe sistem si implicit pe faptul ca DUAE nu a salvat tot ce a completat in DUAE ca si exp sim si din acest motiv ii apare doar un contract. Vine ulterior in raspunsul dat cu niste contracte in plus care acopera exp sim pt celelalte loturi.

Intrebare: Trebuie respins un ofertant care adauga informatii noi la cele declarate in DUAE ? in cazul meu contracte noi ca si exp. similara?

Va rog un raspuns. Multumesc!

Pai nu poate sa adauge numai

Pai nu poate sa adauge numai daca AC ii solicita revizuirea DUAE. Ori in DUAE se revizuiesc doar acele informatii care exista dar nu sunt clare. In exemplul de fata daca in DUAE depus ofertantul face referire la un contract fara sa-i precizeze numarul sau durata sau beneficiarul sau documente care sa dovedeasca ca a fost indeplinit, atunci AC solicita revizuirea pt completarea datelor lipsa. Ofertantul completeaza informatiile lipsa in legatura cu contractul prezentat fara sa adauge contracte noi. In cazul in care adauga contracte noi se considera ca s-a modificat oferta.

DUAE

In comentariul Stelutei am inteles ca se vorbeste de imposibilitatea de a reveni pe un formular DUAE, inainte de inchiderea procedurii si de a face rectificari.
Dupa inchidere, evident ca nu poti face modificari decat la solicitarea autoritatii contractante.

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri