Reluarea competitiei a unui nou contract subsecvent

Buna ziua,

In aceasta saptamana am participat la o procedura electronica de reluare a competitiei pentru adjudecarea celui unui nou contract subsecvent (2) - avand la dispozitie sa vedem locul pe care ne clasam si cea mai buna oferta de pret

In ultimul minut un operator economic a introdus o valoare neobisnuit de mica (575,25 lei) cu cca 100 de ori mica, in acest moment practic ne-a blocat nereusind sa mai reactionam si sa mai licitam un alt pas neavand sanse sa trecem pe primul loc.

Autoritatea contractanta a trimis procesul verbal tuturor participantilor cu cat au licitat toti operatorii economici:

operator 1: 66.990,00 lei
operator 2: 575,25 lei
operator 3: 60.127,05 lei

si a cerut clarificari cu privire la pretul neobisnuit de mic 575,25 lei.

Operatorul economic a raspuns ca din cauza presiunii timpului a omis sa introduca virgula cu toate ca sistemul cere reconfirmarea valorii introduse in fereastra.
Autoritatea contractanta a acceptat noua valoare inaintata de operatorul economic ca fiind 57.525,00 lei si a cerut centralizatorul de preturi pentru noua valoare inaintata considerand clasamentul nemodificabil in urma acceptarii noii valori.

Noi consideram ca procesul de reofertare a fost influentat prin faptul ca operatorii economici clasati pe locurile 2 si 3 au vazut pretul de 575,25 lei si nu am mai fost capabili sa reactioneze in timpul scurt si sa introducem un nou prag sub valoare considerata castigatoare de 57.525,00.
Este corect cum a procedat autoritatea contractanta declarand castigatoare operatorul nr 2? Sau trebuia sa-i ceara centralizatorul pe valoarea introdusa in SEAP de 575,25 lei si sa-l descalifice?

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri