Asigurari

Bună, Sunt nou în achiziţii şi aşa cum văd aici, sunt în permanenţă întrebări de discutat. Am şi eu o speţă cu asigurările RCA şi CASCO. Fiind angajat la o autoritate contractantă am evaluat pe ambele pe baza documentelor de contabilitate şi vrem nu vrem s-ar putea să trecem peste pragul de 10.000 în ambele cazuri, până la sfârşitul anului. Astfel suntem nevoiţi să trecem la fapte de licitare sau ofertare. În cazul ambelor servicii de asigurare sunt vehicule a cărui asigurare trece deja în anul bugetar 2009 dar deja este achitat integral ptr un an. La evaluare trebuie să iau în considerare aceste valori care de fapt sunt ptr. anul viitor? Separat pe coduri CPV ne încadrăm în pragul de 75.000 de euro. Dacă fac două documentaţii diferite atunci există posibilitatea ca să am doi câştigători diferiţi. Ce pot să fac să am ambele servicii de la acelaş operator, luînd în considerare faptul că unele vehicule trebuie să meargă şi în străinătate şi la acestea am nevoie de CASCO extern, şi ştiu că unele societăţi de asigurare dau extensia ptr CASCO extern ca bonus dacă am RCAul şi CASCOul de la ei. Cu aceasta aş putea economisi o sumă destul de importantă ptr instituţia noastră, cred eu. Dacă fac o singură documentaţie atunci s-ar putea să trec peste pragul de 75.000 euro datorită vehiculelor nou venite care au valori şocante la CASCO, şi mai şi pierd timpul cu cele 28 de zile. Cum să procedez să fie cel mai optim şi desigur şi legal? Vă aştept cu comentarii şi sugestii.

Ori ori

Aveţi două posibilităţi care nu se pot cumula:
1. aplicarea de proceduri de cerere de ofertă distinct pe cele două coduri CPV. În acest caz nu puteţi garanta acelaşi câştigător la ambele proceduri şi nici nu puteţi include criterii de calificare care să influenţeze un atare rezultat fără riscul de a fi contestată procedura. Puteţi impune în schimb, în cazul cererii de ofertă pentru alegerea asiguratorului CASCO includerea asigurării CASCO externe în poliţa internă. Fiind vorba, presupun, de un număr consistent de poliţe veţi obţine un discount;
2. aplicarea cumulată a celor două proceduri. În aceste condiţii veţi avea un singur câştigător şi puteţi de asemenea impune prin caietul de sarcini acoperirea externă CASCO, având asigurat discountul de care faceţi vorbire. Referitor la procedura de aplicat, dacă valoarea estimată este mai mare de 75.000 euro fără TVA, sunt de făcut câteva precizări:
a. dacă optaţi pentru licitaţie deschisă şi valoarea estimată este mai mică sau egală cu 125.000 euro fără TVA termenul de aşteptare între publicarea anunţului de participare şi data limită de depunere a ofertelor se calculează conform art. 49 alin. 2 şi art. 76 din OUG 34/2006 coroborat cu art. 101 CPC astfel: 2 zile lucrătoare (verificare anunţului de către ANRMAP) + 2 zile (Codul de procedură civilă) + 28 zile (regula) - 5 zile (dacă aţi publicat şi documentaţia de atribuire concomitent cu anunţul de participare) = minim 2 zile lucrătoare + 25 zile calendaristice;
b. dacă optaţi pentru negociere cu publicarea prealabilă a unui anunţ de participare (temei legal art. 110 alin. 1 lit. c din OUG 34/2006) şi valoarea estimată este mai mică sau egală cu 125.000 euro fără TVA termenul de aşteptare între publicarea anunţului de participare şi data limită de depunere a candidaturilor se calculează conform art. 49 alin. 2 şi art. 114 din OUG 34/2006 coroborat cu art. 101 CPC astfel: 2 zile lucrătoare (verificare anunţului de către ANRMAP) + 2 zile (Codul de procedură civilă) + 12 zile (regula) = minim 2 zile lucrătoare + 14 zile calendaristice. În această variantă termenul de aşteptare este comparabil cu cel de la cererea de oferte, urmând apoi să desfăşuraţi etapa de negociere cu candidaţii selectaţi (s.n. de regulă, această etapă se desfăşoară într-o singură zi cu toţi candidaţii selectaţi, la o dată stabilită prin invitaţia de participare la negociere), etapă în care nu mai trebui respectate alte termene procedurale până la cele impuse de comunicarea rezultatului procedurii.
Dacă aveţi nevoie de informaţii suplimentare vă stau la dispoziţie!

Merci

Se pare că am noroc. Au fost scoase din parcul nostru auto 20 de vehicule, astfel pot să mă încadrez în limita de 75.000 euro, având posibilitatea de a rezolva cu o singură documentaţie.
Mai am pe rol alte două dosare la care am intenţia să vă cer sprijinul, deoarece cele descrise de dumneavoastră mi-au folosit la convingerea superiorilor şi siguranţa că nu mă bag în prostii. Aceasta contează foarte mult pentru mine.
Unde vă pot solicita cu întrebări?
Cu mult respect.

Vă aştept întrebările ...

pe acelaşi forum prin crearea unui subiect nou!

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri