pasii realizarii unei achizitii directe....!!!!

am si eu o nelamurire...cine poate sa-mi spuna care este ordinea actelor care preced initierea unei cumparari directe de pe SEAP??? adica : cine face referatul de necesitate? cine le aproba? cine le centralizeaza? momentul in care poate fi initata achizitia directa ???
in primaria unde lucrez ma lovesc permament de aceasta problema...nimeni nu stie cin tre sa faca referatul de necesitate, cine trebuie sa mearga cu el la vizat de contabil sef si primar... si tot asa ..e un cer vicios in care eu nu gasesc drumul cel corect si logic...
parerea mea este urmatoarea: fiecare departament isi face referate de nec pt ce achizitii doreste, merge cu ela la vizat la contabilul sef si primar ..apoi le aduce la biroul de achizitii unde sunt centralizate si apoi se initiaza procedura ...
voi ce parere aveti ?? daca sunt pe aici persoane cu o experienta mai mare in domeniu va rog sa ma ajutati cu un raspuns ..si cu argumente ..ca sa pot sa-mi sustin cauza , daca e nevoie , in fata primarului.
va multumesc

Pe scurt:

1.referatul il face cine are nevoie de un serviciu, lucrare, bun.
2.ordonatorul de credite aproba sau nu referatul. Ar fi bine sa stabilesti ca inainte de a obtine semnatura de la ordonator, sa trebuiasca sa aiba si semnatura sau o notita pe coltul referatului de la contabilitate.
3.comp. achizitii intocmeste nota justificativa si o prezinta ordonatorului de credite. Eu o bag intai la contabilul sef.
4.daca comp achizitii este parte a unui serviciu, atunci sa ai pe RN si pe NJ si semnatura/rezolutia sefului acelui serviciu.

parere

Referatul de necesitate il face intr-adevar cel care are nevoie de produs/serviciu/lucrare.
Referatul trebuie sa cuprinda semnataura persoanei care il intocmeste- solicitantul, a persoanei care il aproba, respectiv ordonatorul de credite, si avizul controlului financiar preventiv. Dupa abrobarea si avizarea referatului va trebuie adaugata achizitia in Programul anual de achizitii.
In ceea ce priveste intocmirea unei note justificative, aceasta nu este prevazuta niciunde in oug 34 sau in HG 925. Bineinteles, cine vrea sa o intocmeasca e foarte bine, ideea este ca intocmirea ei nu este obligatorie.
Dupa finalizarea achizitiei se va adauga la dosar documentul justificativ, concretizat intr-o factura sau un contract.

Dupa abrobarea si avizarea referatului va trebuie adaugata achiz

In PAAP nu se adauga doar procedurile de achizitie?

in PAA se centralizeaza si

in PAA se centralizeaza si achizitiile directe pt un calcul corect al cumulului per cod CPV/ an fiscal. Temei legal nu exista, deci este doar o modalitate ordonata de gestiune, practicata in general la institutiile mari.

Adica aceeasi chestie ca si

Adica aceeasi chestie ca si cu NJ...

exact :D

exact :D

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri