suportarea de catre autoritatea contractanta a servicii/plati neprevăzute in caietul de sarcini

Sunt in faza incheierii contractului de furnizare si furnizorul/ofertantul câstigător, doreste sa imi introduca in contract ca
- instalarea şi montajul utilajului sa fie suportata de noi
- avansul initial sa fie spart in 2 si prima plata sa să facă inainte de termenul solicitat de mine in caiet
- termenele de instalare si training operatori sa fie marite
- sa garantez plătile cu bilete la ordin
- sa schimb modalitatea de plata din transfer bancar prin acreditive
deoarece a prevăzut in Oferta aceste aspecte, desi in caietul de sarcini acestea sunt solicitate diferit. Recunoastem ca acestea sunt scapari, s-a considerat ca desi oferta vine cu modificări, caietul de sarcini are prioritate si acest principiu va transa contradictiile.
numai ca acum intârziem semnarea contractului. Au dreptate, pot face asta fara sa incalc principiile procedurii si sa risc contractul de finantare?

Modificare clauze contractuale

Autoritatea contractanta poate respinge o oferta daca prin aceasta se modifica una sau mai multe clauze contractuale impuse prin documentatia de atribuire. De altfel, autoritatea contractanta nu are dreptul de a accepta conditii mai defavorabile decat cele impuse prin documentatia de atribuire fiindca ar incalca principiile si ar crea un avantaj concurential nepermis celui care a castigat procedura. Asta in ceea ce priveste achizitiile publice.
In ceea ce priveste imposibilitatea unei institutii publice de a emite bilete la ordin, nu vreau sa intru in dezbateri fiindca reglementarile difera in functie de autoritatea contractanta in cauza.

Si pot anula procedura de

Si pot anula procedura de achizitie si semna cu ofertantul de pe locul 2? Subliniez că eu ma supun Normelor Interne de Achizitii dat fiind ca valoarea eligibila finantata este sub pragul de 50%. Dilema mea este daca, anulând procedura, trebuie sa o reiau sau daca pot incheia cu ofertantul de pe locul 2.
Si daca ofertantul câstigător imi contesta anularea, in conditiile in care procesele tin fff mult, iar eu am perioada de implementare de 1 an (care a si inceput sa curga), pierd finantarea?
ce pot face in situatia in care e clar ca nu pot semna cu ofertantul declarat câştigator?

Precizari

Eu m-am referit in raspunsul meu la prevederile legale din domeniul achizitiilor publice aplicabile autoritatilor contractante. In cazul dvs., daca se aplica normele interne ale finantatorului, trebuie sa le studiati pe acestea pentru a vedea ce prevad intr-un atare caz. Mie oricum nu mi se pare normal a anula procedura daca cel de pe locul I refuza semnarea contractului atata timp cat mai exista cel putin o oferta admisibila. In mod normal, daca am aplica OUG 34/2006 si normele sale metodologice, oferta ar di respinsa ca neconforma si s-arreface clasamentul oferta de pe locul II devenind castigatoare. Nu am idee ce spun normele finantatorului in cazul dvs.

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri