Cesiune contract de lucrari

Buna ziua,
In anul 2008 am incheiat un contract de lucrari in care nu a fost prevazuta o clauza referitoare la posibilitatea cesionarii contractului. Precizez ca nici in fisa de date a achizitiei nu s-a prevazut aceasta posibilitate. In anul 2009, executantul a anuntat achizitorul ca are toate conturile blocate si solicita cesionarea contractului de lucrari. Se incheie un act aditional la contractul initial prin care se stipuleaza ca in situatii exceptionale care lezeaza interesele partilor contractul poate fi cesionat.
Intrebare: este permisa cesionarea contractului in intregime avand in vedere ca atribuirea se face ca urmare a evaluarii ofertei prin prisma criteriilor impuse de autoritatea contractanta?

in manualul operatiomal...

... scrie ca cesiunea si novarea contractelor de achizitie publica este interzisa.
am avut o situatie asemanatoarea, am sunat la anrmap si mi-au zis sa fac procesul verbal de receptie pentru partea de contract care s-a executat, si pentru restul de executat sa fac o noua procedura de achiztie.
pe de alta parte, in Codul de procedura Civila se prevede posibilitatea de cesiune a contractelor. Si zic eu, Codul de procedura Civila bate, in mod sigur, Manualul Operational.
Fereste-te cat poti de cesiunea unui contract. Legea este ambigua im privinta asta, si al naibii de interpretatbila. Dupa ANRMAP N-ai voie s-o faci. Da' nu strica sa incerci sa dai un telefon si sa-i intrebi. Poate a batut vantul din alta directia si si-au schimbat parerea.

Am si eu o intrebare in

Am si eu o intrebare in stransa legatura cu acest subiect. Este permisa cesiunea/novatia unui contract de achizite publica atunci cand autoritatea contractanta intra in dizolvare?

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri