Diriginte santier si angajat

Daca o persoana apare ca angajat in una din pozitiile cheie pentru indeplinirea unui contract de achizitie lucrari, mai poate fi contractata si ca prestator servicii de asistenta, respectiv diriginte santier pentru aceeasi lucrare?
Va multumesc.

servicii dirigentie de santier-rog colegii ca autoritati contrac

Buna ziua.
Avand in vedere functia de director tehnic detinuta de o persoana la o societate concurentiala din zona, are dreptul legal de a presta serviciul de diriginte de santier la o lucrare adjudecata societatii noastre?
Precizam ca la licitatia obiectivului mai sus mentionat a participat si societatea la care persoana respectiva este angajata ca si director tehnic.
Astept raspunsul dumneavoastra.

Din punct de vedere legal nu

Din punct de vedere legal nu exista niciun conflict de interese. Probabil ca persoana respectiva presteaza serviciul de diriginte in calitate de PFA nu de persoana angajata pe functia de director la societatea concurentiala. Nu are nimic una cu alta. Ba chiar as spune ca confruntarea situatiilor de lucrari executate cu cele de executat cu atat mai mult va fi impartiala.

multumesc pentru raspuns

Ca diriginte de santier are acces la preturile firmei unde isi desf. activitatea de dirigintie si in acelasi moment este si director la o firma concurenta ( vine imi ia preturile, furnizorii). Eu zic ca nu este corect. Se poate cumva face contestatie la autoritatea contractanta?
Multumesc si mult succes in continoare, spor la treaba.

Buna ziua, Doresc sa particip

Buna ziua,
Doresc sa particip la o licitatie, pentru o lucrare de proiectare si executie. Eu am experienta doar pentru executie, cum as putea rezolva cu proiectarea( asociere, sustinere terta)?

Cred ca cel mai indicat este

Cred ca cel mai indicat este sa mergeti in asociere cu o firma de proiectare.

Multumesc.

Multumesc.

anulare cumparare directa

Buna ziua !
va rog sa-mi dati un sfat !
acum o luna a fost initiata o cumparare directa de serviciu de arhicare
Acel operator nu avea Autorizatier conform legii !Acum dorim sa anulam acea cumparare directa!
Se mai poate ?
Daca da,cum ?Va multumesc !

Conf art 19 achizitia

Conf art 19 achizitia direacta este o "exceptie" a procedurilor de achizitie publica de aceea raportarea se va face la normele dvstra interne. Daca s-a prevazut in invitatie sau in Fisa de date ( in situatia in care a-ti intocmit-o) ar trebui tratata ca o neindeplinire a unei cerinte privind calificarea ofertantului si ca atare va fi considerata oferta inacceptabila conf. art. 36 alin 1 lit b / OUG 34/2006 ( chiar daca celelalte articole ale Ordonantei isi au aplicabilitate doar in cazul procedurilor de ach. publica).Daca nu s-a solicitat aceea autorizatie obligatorie desfasurarii activitatii de arhivare nu aveti la ce va raporta deci in consecinta ce motiva in respingerea ofertei... sau poate va ajuta criteriul de atribuire in sit. in care sunt mai multe oferte si aceasta prezinta un pret mai ridicat.

Trebuie sa dau drumul la o PS

Trebuie sa dau drumul la o PS lucrare, DALI si Proiectare a fost facut in anul 2017 , intrebare:
- serviciile de diriginte de santier se achizitioneaza inainte de a demara procedura simplificata pentru lucrare sau dupa ce am castigatorul la lucrare?
- pot sa achizitionez direct dirigintele de santier avand in vedere ca tot anul 2018 nu depasesc pragul de ach.directa?
Daca se poate sa ma indrumati cu un cadru legal. Multumesc

Hai sa incercam sa gandim

Hai sa incercam sa gandim ceea ce tie iti pune o mica problema.
Cand iti trebuie dirigintele de santier?
Trebuie sa il ai obligatoriu in momentul in care ai dat ordinul de incepere al lucrarii, pentru ca el iti verifica executia acesteia.
Deci pornind de la ce am mentionat, achizitia dirigentiei o poti demara si acum daca ai valoare separata in devizul general sau o poti demara pe parcursul evaluarii ofertelor la executie, ideea este ca acest contract trebuie sa il ai incheiat odata cu cel de executie.
Nu iti propun sa demarezi achizitia dupa ce ai castigatorul pe lucrare pentru ca atunci esti obligat sa nu dai ordin de incepere al lucrarii imediat ci trebuie sa astepti pana la atribuirea contractului de dirigentie.
Daca valoarea se incadreaza in AD, atunci nu vad ce te retine sa nu o atribui asa.
Nu am inteles de cadrul legal cel prin care este obligatoriu dirigentele sau cel pentru achizitie.

HG nr. 343/2017 - modificarea HG nr. 273/1994 privind aprobarea Regulamentului de recepţie a
lucrărilor de construcţii și instalaţii aferente acestora .
LEGE Nr. 10/1995 din 18 ianuarie 1995 , Republicată privind calitatea în construcţii.

multumesc, la cadrul legal

multumesc, la cadrul legal pt. achizitie ma refeream dar m-am lamurit.

in deviz am valoarea pentru

in deviz am valoarea pentru dirigintele de santier sa zicem suma 6000 lei fara TVA, dar lucrarea se castiga la un pret mai mic decat in devizul PT, procentul pentru diriginte il raportez la valoarea cu care s-a castigat lucrarea sau la cat este trecut de proiectant 6000 lei? adica sa nu ma intrebe careva de ce am ach.dirigintele de santier la valoarea trecuta de proiectant care este mai mare si nu raportata la valoarea castigata la licitatie.

Un ajutor daca se poate?

Un ajutor daca se poate?

Buna seara,

Eu nu vad nici o problema in a merge pe valoarea regasita in devizul general.Devizul general este intocmit de catre un proiectant de specialitate. Proiectantul la randul lui in momentul in care elaboreaza acest deviz precum si confidentialele solicita oferte de pret de la furnizori, deci in concluzie parerea mea este ca atata timp cat ai un deviz general care este aprobat prin indicatori tehnico economici , nu vei avea probleme.
Devizul general este cel de care trebuie sa ti cont. Si daca consideram ca la depunerea ofertelor pe executie vin ofertanti cu valoare apropiata de valoarea estimata , atunci care mai este gandirea ta, ai pierdut timpul asteptand incheierea contractului de executie si demarand procedura de dirigentie aplicand procentul aferent la contractul de executie.
Eu iti propun sa mergi pe valoarea din deviz.
Poate mai intervin si alti colegi.

multumesc Ana Maria Rizea,

multumesc Ana Maria Rizea, asa am gandit si eu sa nu mai pierd timpul