INCHEIEREA CONTRACTULUI

Cum se procedeaza in cazul in care ofertantul care a cistigat contractul in urma licitatiei nu se prezinta la semnarea contactului, desi conform OUG.nr.34/2006, au fost parcurse toate etapele.Conform art.206(2) din OUG.34/2006, autoritatea contractuanta a comunicat informatia ofertantului prin posta,fax si prin celelalte mijloace electronice dar nu a primit nici un raspuns(termenul fiind depasit cu 10 zile de la data stabilita pentru semnarea contractului).

Anularea procedurii şi reţinerea garanţiei de participare

Puteţi anula procedura în temeiul art. 209 alin. 1 lit. d din OUG 34/2006 şi, dacă aţi solicitat garanţie de participare, reţinerea acesteia de la ofertantul câştigător în temeiul art. 87 alin. 1 lit. c din HG 925/2006.

Daca ati vorbit cu ofertantul

Daca ati vorbit cu ofertantul castigator si v-a spus ca nu vrea sa semneze contractul, atunci intr-adevar puteti sa anulati procedura si sa retineti garantia de participare. Dar daca doar ati trimis comunicarea si nu s-a prezentat, este posibil ca respectivul ofertant sa astepte sa le trimiteti prin posta contractul semnat in 2 exemplare si el sa va returneze unul semnat de ei. Mie mi s-a intamplat asa. Unii m-au sunat si mi-au zis sa le trimit asa, altii au considerat ceva normal acest lucru (sa nu se mai piarda timpul cu deplasarea doar pt a semna contractul). Va spun asta pt a nu fi nevoita sa reluati procedura.

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri