Emite conţinut

Modificari ale contractului de achizitie publica (acte aditionale: suplimentarea cantitatii, ajustarea pretului, etc.)

Suplimentare contract lucrari

Va rog sa ma luminati in urmatoarea speta.
Obiectiv:Modernizare drumuri locale
Un drum cu o L de 2 Km, s-a realizat asfaltare pe L= 1,8 Km,; pe diferenta de 200 m nu a fost prevazuta initial asfaltare, deoarece in acea zona era o alunecare de teren care ulterior a fost rezolvata (ziduri de sprijin) in baza altui contract cu fonduri pe calamitati (situatii de urgenta).
Intrebare:pot face act aditional cu acelasi executant pentru asfaltarea diferentei de 200 m.?
Multumesc.

Diverse si neprevazute

Va salut.
Daca un operator ec . nu a ofertat Diverse si neprevazute ( desi AC a specificat valoarea % acestora) mai poate veni , pe parcursul executarii sa solicite prin act aditional efectuarea de lucrari din acest capitol?
Multumesc.

Publicare anunt in SEAP privind modificarea contractului

Conform HG 395/2016 art. 165 alin (2)
"După modificarea contractului în sensul alin. (1), în termen de 30 de zile, autoritatea contractantă are obligaţia publicării anunţului privind modificarea contractului prin intermediul SEAP."
Stie cineva unde ae poate publica in SEAP aceasta modificare?

Reguli facturare

Buna ziua ,

Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii privind legislatia si regulile de facturare .
In contractul cu o autoritate contractanta este precizat un articol care spune ca facturile trebuie emise conform cerintelor specifice formulate de catre AM PNDR, APDRP, CRPDRP, OJPDRP.
Nu gasesc pe nici un site care sunt aceste cerinte , daca ma poate ajuta cineva cu ele sau unde le pot gasi ?!

Multumesc !

Contracte și acte adiționale

Bună ziua tuturor. Am contracte în derulare care au expirat în 31.12 și le.am prelungit prin act adițional unele pe o perioada de 3 luni iar altele pe o lună cu posibilitatea de prelungire pe încă 2 luni . Cate acte adiționale e legal sa ai la un contract. ? Alta speță :am încheiat un contract pe2017 însă din cauza fondurilor insuficiente cu posibilitatea de prelungire din 3 în 3 luni până la sfarsitul anului 2017? Este legal asa? Mulțumesc anticipat. ...

Valabilitate Instructiune ANAP nr. 1 / 02 martie 2016

Buna ziua,
Stie cineva daca instructiunea mai sus amintita mai este in vigoare avand in vedere referirea la OG 34/2006 ? Ma intereseaza in mod deosebit capitolul care interzicea compensarea NCS cu NR.
Va multumesc !

Suplimentare valoare contract atribuit prin AD

Buna ziua,

Va rog sa ma luminati in urmatoarea speta:
Am un proiect ai carui indicatori tehnico-economici au fost aprobati prin HCL si mai am un contract de lucrari atribuit, conform noii legislatii, prin achizitie directa (AD). Valoarea contractului nu include si ''diverse si neprevazute'' (DN), dar exista o clauza potrivit careia este posibila suplimentarea valorii acestuia in urma unor lucrari neprevazute.
Avand in vedere legislatia vaga din domeniul AD am urmatoarele intrebari:
1. Sursa finantarii lucrarilor neprevazute se subintelege a fi DN in procentul dat de proiectant si aplicat la valoarea contractului ? Se poate suplimenta cu max. 50 % fara a depasi pragul valoric aferent unei AD ?
2. In lipsa unui model de contract de lucrari adaptat legislatiei noi (desi nu stiu cat de mult se impune acest lucru), voi cum procedati la formularea contractelor, mentionati, fara a o include in pretul contractului, si valoarea DN ?
3. Este cazul, fortand nota, incadrarea in prevederile art. 221, Legea 98 sau sunt suficiente dispozitiile de santier, notele de renuntare/comanda suplimentara si un simplu referat de necesitate ?

Va multumesc !

Acord Cadru semnat pe OUG34/2006 - Modificare solutie tehnica + completare obiect in perioada de derulare L98/2016

Buna ziua, am incheiat un acord cadru in 2015 cu o AC pe OUG 34/2006 ce avea ca obiect analize cu punerea la dispozitie a aparaturii in regim de comodat. Acum, atat noi cat si AC dorim sa completam obiectul Acordului Cadru cu cateva analize in plus (care nu au fost prevazute in caietul de sarcini si acordul cadru initial) si in acelasi timp sa inlocuim unul din aparatele date in regim de comodat cu un echipament superior tehnic. Asta va presupune si suplimentarea valorii totale a acordului cadru cu aprox 50%

Va rog sa imi spuneti daca exista posibilitatea incheierii un act aditional la acordul cadru si care este temeiul legal si daca se aplica OUG34/2006 sau L28/2016. Iar daca nu exista, ce procedura trebuie urmata?

Multumesc,

Actualizare pret contract istoric (2009)

In anul 2009 Scoala Gimnaziala din comuna noastra a incheiat un contract., in urma unei proceduri de cerere de oferta offline, la un pret de 736.024,52 lei inclusiv TVA, pentru realizarea unui obiectiv de investitii nou (scoala cu 4 sali de clasa). Finantarea contractului trebuia asigurata din fondurile Ministerului Educatiei si Cercetarii, conform HG 655 din 2009. In cursul anului 2012 lucrarile au fost oprite din cauza lipsei finantarii.
In anul 2016, Consiliul Local a aprobat alocarea sumei de aproximativ 350.000 lei, spre a fi transferata ordonatorului tertiar de credite Scoala Gimnaziala, in vederea finalizarii executarii lucrarilor achizitionate prin contractul mentionat.
Executantul lucrarii spune ca se afla in imposibilitatea de a finaliza lucrarile,cu respectarea pretului initial, in conditiile in care preturile la materiale/combustibili/forta de munca au crescut fata de momentul incheierii contractului.
Atat in documentatia de atribuire cat si in contract exista precizarea expresa ca pretul contractului nu se ajusteaza.
Singura referire din contract la posibilitatea platii unor cheltuieli suplimentare este la un articol in care se precizeaza ca, in cazul in care apar conditii care nu sunt din vina executantului, se poate incheia un act aditional si plati cheltuielile suplimentare.
Avand in vedere cele de mai sus va rog sa ma ajutati cu raspunsuri la urmatoarele intrebari:

Modificare contract semnat pe OUG 34/2016 cu suplimentare in perioada L 98/2016

Buna tuturor,

Am o rugaminte la voi ca nu stiu cum sa o iau din loc :)
O lucrare de drumuri contractata anul trecut pe OUG 34/2016 care necesita niste modificari la niste podete (nota de renuntare si nota de suplimentare). Aici pare ok..ar putea ramane in cadrul acelaiasi contract cu un eventual act aditional.
De asemenea, autoritatea contractanta doreste sa mai suplimenteze lucrarea cu inca 100 de podete (noi care se justifica deoarece realizandu-se drumul acum, ar fi oportun - lucrari noi) deci implicit creste si valoarea (cu preturile din oferta).
Daca iau in considerea noua Lege fac se pare procedura deoarece nu am prevazut in contract posibilitatea de suplimentare a cantitatilor (valoarea nu e mare raportata la valoarea initiala a contractului, 10% si separat s-ar incadra la achizitie directa).

Cum trebuie sa fac? Inchei contract pe OUG 34 si implementez pe L98? Fac act aditional de suplimentare?
Multumes anticipat