S-a abrogat Ghidul pentru atribuirea contractelor de achizitie publica

Ordinul ANRMAP nr. 155/2006 privind aprobarea Ghidului pentru atribuirea contractelor de achizitie publica a fost abrogat prin Ordinul ANRMAP nr. 80/30.04.2009 publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 296/06.05.2009.

Sa vedem ce vor pune in loc! Se zvoneste ca un Manual operational in doua volume ceva mai stufos decat ghidul abrogat.

Echipa ForumAchizitii.ro

In sfarsit!

In sfarsit!

Sa ma anunte si pe mine....

Sa ma anuntati si pe mine careva cand se va publica ghdul ca eu unul nu l-am gasit publicat inca. Ar trebui modificata si Hg 925/2006 privind normele de aplicare ca e desueta rau. OUG 34/2006 a suferit "t"- spe mii de modificari.

S-a abrogat Ghidul

Mai bine nu mai pun nimic la loc, oricum era o prostie Ghidul acela. Legea trebuie aplicata si atat nu date tot felul de instructiuni care mai mult incurca iar unii le iau ca litera de lege si te intreba de ce nu ai de exemplu Calendarul procedurii sau alte formulare care nu sunt obligatorii conform ordonantei si normenlor de aplicare. In HG 925 apare obligatia de a elabora o nota justificativa cu factorii de evaluare dar sunt "minti luminate" care solicita nota justificativa si daca ai stabilit criteriul "pretul cel mai scazut".
Daca ar modifica si HG 925 sa scoata obligativitatea intocmirii planului anual de achizitii ar fi perfect.

Manual Operational achizitii publice

Manualul Operational poate fi comandat contra cost (50 lei plus taxe de expediere) de pe noul site al ANRMAP - www.anrmap.ro.
Inca nu sunt semne ca ar urma sa fie publicat in Monitorul Oficial pentru a fi accesat astfel.

Formularul de comanda luat de pe noul site al ANRMAP

FORMULAR COMANDĂ

1. Denumirea persoanei fizice/juridice ..................

2. Cod de identificare fiscală ........................

3. Număr de înregistrare la Registrul Comerţului (Cod Unic de Înregistrare ) .................

4. Sediul social:...................................

5. Adresa de corespondenţă.....................................

6. Telefon/Fax:....................

7. Denumire produs:......................

8. Cont bancar/cont trezorerie:.........

9. Reprezentant legal:...................

10. Persoana de contact:.............................

Subsemnatul ........................., repezentantul legal al................................, solicit achiziţionarea unui număr de ........................................( se va completa în cifre şi litere) exemplare din............................................... (se va indica denumirea produsului de la punctul 7).
Prin prezenta consimt să plătesc pe lângă contravaloarea prodului/produselor şi costul serviciilor de expediere aferente livrării produselor la adresa .......................................

Semnătură Data....................

Reprezentant legal

Mersi

Am facut comanda pentru doua, sa fiu sigur nu de alta :D.

este legal?

este legal ca acest manual sa fie contra-cost?
1. a fost elaborat de o institutie publica, finantata din fonduri publice. este laudabila atitudinea pro-activa si deschiderea catre "client" (cel care cunoaste, respecta si aplica legea prin participare la procedura sau prin initierea unei proceduri).
2. acest manual va fi citat de catre ANRMAP in raspunsuri la adrese? va fi citat de UCVAP in note si rapoarte? va fi citat de CNSC in Decizii?
3. completeaza sau interpreteaza legea?

Sunt de acord cu comentariile de mai sus: OUG34 si HG925 nu sunt perfecte si lasa loc de interpretari. Ori se revizuiesc aceste 2 acte, ori apare un nou Ordin asemeni 155 care sa prezinte instructiuni CLARE si formulare OBLIGATORII. Ordinul 155 nu era perfect, dar aveam niste formulare pe care le aplicam cu totii si nu se mai plangea nimeni ca nu are modele sau ca autoritatea contractanta a inventat noi instrumente birocratice.

Vanzare Manual Operational ANRMAP

Eu nu vad vanzarea acestui Manual Operational ca o problema. Si Ministerul Finantelor Publice a facut ceva asemanator mai la inceputurile OUG 34/2006 vanzand un compendiu de legislatie.
Problema este alta, punctata si de dvs. Ce ne facem daca in interpretarile ANRMAP, UCVAP, CNSC, etc. vor aparea trimiteri la/citate din Manualul Operational? Cred ca problema poate fi transata destul de simplu - Manualul Operational nu este publicat in Monitorul Oficial, sens in care nu este izvor de drept! Daca va fi in viitor publicat in Monitorul Oficial, atunci nu se va mai pune problema cumpararii sale si va fi aprobat similar Ordinului 155/2006 prin Ordin al Presedintelui ANRMAP.

Continut Manual Operational

Pentru cei interesati de continutul Manualului Operational pus in vanzare de ANRMAP:
http://www.financiarul.com/articol_26263/-codul-de-bune-practici-in-achi...

Manual Operational

Buna tuturor,

Nu inteleg de ce exista un cost de achizitie pentru acest manual. Eu personal nu lucrez la compartimentul intern specializat de achizitii publice, insa ma izbesc de proceduri de atribuire a contractelor de achizitie publica in permanenta dat fiind ca lucrez cu fonduri UE. De cand informatiile de acest gen ar trebui sa fie platite?! Nu reglementeaza niste proceduri de lucru ? Imi vine vreun finantator in vreo vizita de monitorizare si cine stie ce minunatii imi vor invoca .....in fine...

Daca acest manual are valoare pur informativa si este in forma sa finala de ce nu poate fi publica in MO ? Care este valoarea sa juridica ? Sa inteleg ca dupa ce va fi lansat pe piata si cel de-al doilea volum mai e ceva de asteptat? Adica problema e in coada de peste ?

are cineva manualul??

are cineva manualul scanat???..... :))

ref vanzare Manual Operational

Sunt de acord cu cele de mai sus ,,daca in interpretarile ANRMAP, UCVAP, CNSC, etc. vor aparea trimiteri la/citate din Manualul Operational? Cred ca problema poate fi transata destul de simplu - Manualul Operational nu este publicat in Monitorul Oficial, sens in care nu este izvor de drept! Daca va fi in viitor publicat in Monitorul Oficial, atunci nu se va mai pune problema cumpararii sale ,,.
Eu am inrebat la ANRMAP daca poate fi pus la dispozitie in format electronic sau pe suport magnetic (nu de alta dar este destul de voluminos si in plus mai urmeaza si altele, in plus poate mai puteam folosi anumite formate, formulare etc...). Raspunsul a fost:" Se pune la dispozitie numai pe format hartie"

AM MANUALUL

AM PRIMIT AZI MANUALUL DE LA ANRMAP :D MUAHAHAHAHA MUAHAHAHAHA MUAHAHAHAHA . Sa vedem ce contine. In introducere scrie asa : "Manualul operational are un caracter de recomandare si se adreseaza atat autoritatilor contractante cat si operatorilor economici implicati in sistemul achizitiilor publice.". Manualul este insotit de un CD ce cuprinde jurisprudenta CEJ. Ma intreb de ce nu contine jurisprudenta CNSC? Sa nu vedem cat de penibili sunt, desi puteau selecta si ei niste spete care sa fie in concordanta cu jurisprudenta CEJ.

:)

care e valoarea taxelor postale??....asta in caz ca ti l-au trimis prin posta

20 lei

Pt doua exemplare am platit inca 20 de lei taxe de transport. L-au trimis printr-o firma de curierat rapid.

Manualul

Se merita cumparat manualul?

Modelele de contract din Ordinul 155/2006

Daca Ordinul 155 s- abrogat, modelul de contract este la libera alegere a partilor contractante ?!?!?
Ce model de contract se insereaza de autoritatea contractanta in Documentatia de atribuire ?!? Cine stabileste acum "scheletul" unui contract ?

Va rog un raspuns/sfat ca se incearca elaborarea unui contract subtire, cu multe interpretari, iar derularea/plata in baza lui cade in sarcina "fraierilor".

Va multumesc.

Eu merg in continuare pe acel

Eu merg in continuare pe acel model. Nu vad de ce nu ai face si tu la fel.

Manual operational

De unde pot sa cumpar si eu manualul operational, la sediul ANRMAP nu se mai gaseste decat volumul 2. De fapt, as avea nevoie de o informatie, daca poate cineva, va rog frumos, sa ma ajute: Care este diferenta intre sustinator, subcontractant si asociat al unui operator economic si in care dintre cele 3 situatii nu sunt solicitate certificatele fiscale, in cazul in care eu am nevoie doar de sustinere din punct de vedere al capacitatii tehnice si profesionale (experienta similara, resurse umane solicitate).
Multumesc anticipat

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri