STRATEGIA DE CONTRACTARE

Buna seara,

Am o nedumerire in legatura cu strategia de contractare (formularul standard) pus la dispozitie de ANAP, in cadrul ghidului online si anume, daca modelul acesta este obligatoriu a se completa in momentul demararii unei procedurii? Este un document foarte stufos si care in anumite locuri (in cele mai multe) ma baga in ceata.

Astept raspuns.

Multumesc.

Procedura se initiaza in Seap

Procedura se initiaza in Seap prin publicarea doc atribuire + doc suport. Doc suport = declaratie pers fctii decizie + strategia contractare , rezulta strategia se face si trimite la ANAP de la inceput. Ar fi bine sa atinga toate punctele din model, cat de cat analizate / detaliate..., cresc sansele de aprobare a documentatiei...

Pai da, strategia de

Pai da, strategia de contractare e obligatorie si trebuie completata, insa conform carui formular????? Ca cel de care vorbeste Marook din ghidul online E TOTAL DIFERIT de ghidul initial de completare a strategiei de contractare, de formularul intial. Acela initial hai ca era cat de cat mai simplut, oricum reluai fisa de date in proportie de 80%, dar acesta nou, din ghidul online, e aberant, stufos, greoi. Oare cati dintre noi suntem capabili sa-l completam? Si uite asa, intervin firmele de consultanta si mai castiga si ele un banut cinstit, saracutii.

Ghid

Am pus eu o intrebare la Anap despre ghid in general si mi-au raspuns ca "din punct de vedere legal nu este un act normativ astfel incat sa existe obligativitate in ceea ce priveste aplicarea lui. El poate fii utilizat sub forma unei indrumari, in sensul preluarii unor informatii care sa imbunatateasca propriile documente ale autoritatii." Eu zic ca strategia de acolo e pana la urma un model. Nu tot ceea ce e acolo trebuie atins.

Nu apucasem sa vad strategia

Nu apucasem sa vad strategia de contractare model nou din ghidul operational, l-am vazut acum...punctele oblogatorii de atins din vechea strategie le-am gasit si in cea noua, in rest alte barbi pe care trebuie sa le inventam...peste 2 saptamani vreau sa postez prima procedura din 2017, ma gandesc sa merg pe modelul vechi, care a fost verificat si imbunatat de ANAP in 4 proceduri din 2016....o sa introduc in schimb tabelele de evidenta a reziviilor si tabelul model nou cu informatii ptr control ex-ante..

Catre mircea_raluca2000

Asa ma gandeam si eu.

sorinstiinta

Si eu am sunat la helpdesk din cadrul ANAP-ului si aceeasi poveste mi-au spus-o: ca este un model orientativ, cu toate ca in ghid se precizeaza ca este un model standard. Vom vedea in momentul in care vor fi verificate documentatiile.

Multumesc pentru pareri.

bogdan 2016 nu imi poti da si

bogdan 2016 nu imi poti da si mie un model din ce ai? mi-ai mai raspuns la o postare si cand mi-ai zis de asta m-ai bagat in ceata. Pana acum eu nu am avut proceduri de aplicat si drept este ca sunt cam novice. SAAP l-am facut acolo este cam mult S.F (punctul meu de vedere) dar cu asta chiar sunt in ceata.

JUSTIFICAREA factorilor de evaluare

SEAP mi-a respins cu urmatoarele motive: La nivelul strategiei se va regasi JUSTIFICAREA factorilor de evaluare dar si JUSTIFICAREA PONDERILOR acordate acestora raportat la importanta in evaluarea ofertelor cf.art. 9 (4) din HG 394/2016; ponderile stabilite pentru factorii de evaluare sa nu conduca la distorsionarea rezultatului aplicarii procedurii si sa reflecte importanta caracteristicii tehnice/functionale considerate a reprezenta un AVANTAJ CALITATIV. Factorii de evaluare stabiliti trebuie sa fie corelati cu complexitatea contractului si sa se refere in orice mod la elemente calitative descrise in propunerea tehnica. Informatiile de la nivelul strategiei de contractare trebuie sa permita identificarea clara a acelor elemente care fac DISTINCTIA INTRE CERINTELE MINIME ALE CAIETULUI DE SARCINI sI REZULTATELE CONSIDERATE SUPLIMENTARE/AVANTAJE FATA DE ACESTE CERINTE MINIME. In ceea ce priveste ponderile alocate, pentru a nu distorsiona rezultatul procedurii. Aduceti completari la justificarea utilizarii "acordului cadru".
Are idee cineva cum se justifica ???

In cazul procedurii

In cazul procedurii simplificate proprii se mai intocmeste srategia de contractare?

procedura simplificata proprie

Avand in vedere ca strategia de contractare se intocmeste pentru fiecare achizitie realizata printr-o procedura de atribuire, parerea mea este ca ar trebui facuta si pentru procedura proprie. Eu personal, intocmesc strategia pentru fiecare procedura simplificata proprie pe care o realizez.

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri