schimbare tert sustinator in timpul derularii contractului

Buna ziua,

Este posibila schimbarea tertului sustinator in timpul derularii contractului?

stiu ... tertul nu este parte contractuala ... dar am situatia in care ptr o procedura am indeplinit cerinta de experienta similara apeland la un tert .... acest tert acum "ameninta" ca retrage angajamentul de sustinere prin notificare in acest sens a autoritatii contractante ... si vreau sa fiu pregatit daca autoritatea va da curs acestei solicitarii ....
ce trebuie sa fac eu? ... sa gasesc si sa prezint un alt tert (cumva similar ci situatii schimbarii subcontractantului - care intradevar este parte din contract) .... dar in aceasta situatie cum se va aplica cerimta privind perioada ptr care se considera experienta similara (ultimii 3 ani) .... se aplica la data de depunere a ofertelor (care a fost in 2021) sau .... la data schimbarii tertului?
nu am regasit nicaieri cum este trata acest aspect (al aplicarii perioadei) nici in situatia schmbarii celor care sunt parte in contract (asociati, subcontractati) la ce data se raporteaza cerinta de calificare ptr exp similara.
Intr-o logica simpla ar fi sa se raporteze la data schimbarii (asa cum sunt si celelalte cerinte de eligibilitate - taxe, inregistrare, eventuale autorizatii, etc) dar ... nu am regasit deloc tratat acest aspect.

Multumesc,